Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ
Από την κατάρρευση του κτιρίου μετρά η παραγραφή!

Σε νέα φάση μπαίνει η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της κατάρρευσης της πολυκατοικίας της οδού Ψυχάρη 21 στη Μεταμόρφωση από το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999 και οι υπεύθυνοι θα κληθούν τελικά να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης για τις πράξεις τους μετά... από τρία χρόνια. Να υπενθυμίσουμε ότι από την κατάρρευση της οικοδομής είχαν βρει το θάνατο 16 άτομα.

Συγκεκριμένα, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ζητείται να κληθούν εκ νέου για να καταθέσουν οι Δ. Καραγιάννης, πολιτικός μηχανικός και Γ. Καλογερόπουλος, εργολάβος, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και σωματική βλάβη κατά συρροή.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών δεν επήλθε παραγραφή των αδικημάτων, καθώς έκρινε ότι ο χρόνος παραγραφής αρχίζει από την ημέρα που επήλθε το τραγικό αποτέλεσμα (δηλαδή η 7η Σεπτέμβρη 1999) και όχι από την ημέρα που κατασκευάστηκε η οικοδομή. Η συγκεκριμένη οικοδομή είχε κατασκευαστεί το 1979 και αν ληφθεί υπόψη ως χρόνος ημερομηνίας τέλεσης του αδικήματος ο χρόνος κατασκευής της οικοδομής, το αδίκημα θα είχε παραγραφεί λόγω παρέλευσης της 20ετίας.

Αρχικά είχε βγει βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που απάλλασσε τους κατηγορούμενους λόγω παραγραφής, καθώς λάμβανε ως χρόνο τέλεσης του αδικήματος το χρόνο κατασκευής της πολυκατοικίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ