Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σεβασμό στους γέροντες και ασθενείς

Κάθε χρόνο, επί 35 χρόνια, πηγαίνω στα Λουτρά Αιδηψού για λόγους θεραπείας, και τέτοια ακαταστασία και παραμέληση της περιοχής των Λουτρών δεν έχω ξαναδεί.

Σε ολόκληρο το δασύλλιο της λουτρόπολης υπήρχε μια μόνο τουαλέτα χωρίς την παραμικρή φύλαξη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να πλησιάσει εκεί. Ετσι ο δήμαρχος βρήκε την «εύκολη» λύση να την κλείσει και να ξεμπερδεύει μ' αυτό το ενοχλητικό ζήτημα. Οπως καταλαβαίνετε, ύστερα από αυτό, το δασάκι μεταβλήθηκε σε υπαίθρια τουαλέτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επειτα από διαμαρτυρίες των λουομένων και συγκεκριμένα των ανθρώπων της «Μικρής Βουλής» των Λουτρών, ο δήμαρχος αναγκάστηκε να την ανοίξει πάλι. Ομως χωρίς συντήρηση και καθαριότητα, οπότε οι ίδιες σκηνές επαναλήφθηκαν, με αποτέλεσμα να ξανακλείσουν την τουαλέτα. Ο κ. δήμαρχος δεν ξαναασχολήθηκε μ' αυτό το θέμα, γιατί εκείνο τον καιρό ήταν απασχολημένος με την ψηφοθηρία, λόγω των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη.

Ακόμη θέλω να επισημάνω και τις εξής ελλείψεις: Κάτω από το δασάκι υπάρχει ένα μόνο αποδυτήριο για τους φτωχούς λουόμενους, ενώ θα 'πρεπε να υπάρχουν περισσότερα, ώστε να μην περιμένουν ένα και πλέον τέταρτο της ώρας, για να αλλάξουν. Ακόμη χρειάζεται να υπάρχει, ένας σταθμός Πρώτων Βοηθειών, τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες, ώστε να αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά.

Κατόπιν όλων αυτών προτείνω: Να κατασκευαστούν δυο τουαλέτες γυναικών και δύο ανδρών, με υπάλληλο μόνιμο για την καθαριότητα. Επίσης να γίνουν τέσσερα αποδυτήρια και στις δυο πλευρές, για τη σωστή εξυπηρέτηση των λουομένων με επιτηρητή μόνιμο υπάλληλο.

Νομίζω, χρειάζεται λιγάκι σεβασμός σ' όλους αυτούς τους ανθρώπους που πηγαίνουν εκεί για λόγους υγείας και που οι περισσότεροι είναι γέροντες και ασθενείς.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ