Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αδιαπραγμάτευτη πορεία

Σαφέστατα μηνύματα Νικάκη. Σήμερα στελεχώνεται η νέα ΚΕΔ. Μείωση διαιτητών Α' Εθνικής.

"Δε θα απεμπολήσω δικαιώματα που μου δίνει η θέση μου και ο κανονισμός". Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ), Βασίλης Νικάκης, με κατηγορηματικό τρόπο που δεν επιτρέπει περιθώρια αμφισβήτησης ή παρερμηνείας, ξεκαθάρισε χθες προς κάθε κατεύθυνση ότι πάσα προσπάθεια υπονόμευσης, διαβολής ή επηρεασμού του θα πέσει στο κενό.

Σήμερα το ΔΣ της ΕΠΟ θα ετυμηγορήσει για τη στελέχωση της ΚΕΔ, ενώ την επόμενη βδομάδα θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στους πίνακες διαιτησίας. Με αφορμή αυτά τα δύο γεγονότα, αλλά και μεμονωμένα περιστατικά, διάφοροι "κύκλοι" προχώρησαν σε νέες επιθέσεις εναντίον του Αγρινιώτη και των συνεργατών του.

Ο Βασίλης Νικάκης, λοιπόν, έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα: "Εχει περάσει ανεπιστρεπτί ο καιρός που άλλοι έκαναν κουμάντο στη διαιτησία. Ισως γιατί είναι η εποχή, ίσως γιατί κάποιοι κινούνται με το στιλό στο χέρι και κάνουν προσθαφαιρέσεις, καλλιεργούν κλίμα. Για τα καλά στο ποδόσφαιρο, υπεύθυνοι είναι όλοι οι άλλοι, για τα άσχημα μόνο η διαιτησία. Οσα γράφονται ή λέγονται είναι άναρθρες κραυγές. Ο,τι γίνει θα είναι θέμα της ΚΕΔ. Οι άλλοι ας ασχολούνται με τις ομάδες, τους παίκτες τους κλπ.".

Αναφερόμενος στο αίτημα ορισμένων προς τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μητρόπουλο, για παροχή προστασίας αλλά και στις δηλώσεις Βαρδινογιάννη - Χένρικσεν, είπε: "Κανείς δεν εγγυάται προστασία σε κανέναν, εκτός από την προσπάθεια που κάνει η επιτροπή. Ο κύριος Τσαγκαράκης δεν ήταν αψεγάδιαστος, αλλά τα λάθη του ήταν ανθρώπινα. Αν κάποιοι ζητούν άλλες διαιτησίες, δεν μπορούμε να τους ικανοποιήσουμε. Η ΚΕΔ μπορεί μόνο να προσπαθεί καθημερινά για τη βελτίωση της διαιτησίας. Με τη λογική τους, αν κάποιος παίκτης δεν πάει καλά, θα πρέπει να παραιτηθεί ο πρόεδρος; Το θέμα δεν είναι αν κάποιος διαιτητής είναι καλός ή κακός. Αρχίζει η φιλολογία για ανεξόφλητα γραμμάτια κλπ. Οσο για τον κύριο Χένρικσεν, ας σεβαστεί το ψωμί που τρώει και τη χώρα που του το παρέχει. Από Δανούς διαιτητές και το επίπεδό τους έχουμε φρέσκια εμπειρία (σ.σ. ΑΕΚ-Μονακό)".

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ ξεκαθάρισε πως δεν αντιδράει σε κάθε επίθεση εναντίον του, "γιατί τότε θα γεμίζαμε δικαστήρια και φυλακές από συκοφαντικές δυσφημίσεις. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει".

Οσο για τις διαφορετικές αντιδράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό: "Δεν έχω αυταπάτες ότι μπορώ να φτιάξω την κοινωνία. Είναι ζήτημα παιδείας. Εγώ προσπαθώ να δώσω σε όλους να καταλάβουν πως διαιτητές, παίκτες, προπονητές κάνουν λάθη. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, είμαστε καταδικασμένοι να μάθουμε να ζούμε με αυτό".

Ο Βασίλης Νικάκης προανήγγειλε μείωση του αριθμού διαιτητών Α` Εθνικής "σε λιγότερους από 26 (σ.σ. μάλλον 24). Αφού το καλοκαίρι θα υπάρξει μείωση ομάδων, πρέπει να υπάρξει και διαιτητών". Αναφορικά με τη νέα ΚΕΔ, τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα. Θα την απαρτίσουν οι παραμένοντες Μαρίνος, Χατζησταυρίδης, Χρυσάνης, Βοργιάς και στη θέση των έξι παραιτηθέντων θα τοποθετηθούν (αν σήμερα εγκριθούν από το ΔΣ της ΕΠΟ) ο Παναγιώτης Κούτρης, τον οποίο προτείνει ο Βασίλης Νικάκης και οι υποδεικνυόμενοι από την Ομοσπονδία Διαιτητών Μπέγκος, Παπατριανταφύλλου, Μιχαηλίδης, Δημόπουλος, Βέλλιος.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ