Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Προσφέρονται λαγοί με πετραχήλια!

Αγαπητοί μισθοσυντήρητοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, ωρομίσθιοι, απασχολήσιμοι, επί μισθώσει εργαζόμενοι δε φαντάζομαι να έχετε πρόβλημα χρημάτων για τις ανάγκες και το τραπέζι της οικογένειας κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών. Η... αγωνία σας είναι αν η αγορά διαθέτει τις γαστριμαργικές εκείνες λιχουδιές που ανταποκρίνονται στο υψηλό βαλάντιό σας και τις απαιτήσεις σας!

Πληθωρική λοιπόν η ελεύθερη αγορά της καπιταλιστικής ανισο-κατανομής και σπεύσατε - σπεύσατε όλοι εσείς που κατεβαίνετε... αδικαιολόγητα στους δρόμους διεκδικώντας το «ψωμί, ενώ... υπάρχει παντεσπάνι», όπως έλεγε η Μαρία Αντουανέτα. Να λοιπόν οι «προσφορές» και οι τιμές τους:

Για τους: ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΥΣ: Είκοσι δύο ποικιλίες χαβιάρι της Κασπίας και όχι το φτωχούλικο της Δανίας. Από 1.400 ευρώ το κιλό της Ρωσίας, ως 1.900 της Περσίας!

Για τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ: Κάτι φθηνότερο, όπως π.χ. καβούρια (κονσέρβα), προς 25 ευρώ το κουτί, δηλαδή προς 100 το κιλό. Ή, στην ίδια τιμή, αυγά πέστροφας ή αυγοτάραχο Μεσολογγίου.

Για τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ: Επιφυλάσσεται κάτι καλύτερο, όπως «φουά γκρα» χήνας ή πάπιας, προς 150-200 ευρώ το κιλό, ή προς 20 ευρώ ή κονσερβούλα, ή το βαζάκι των 75 γραμμαρίων!

Για τους ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΥΣ, που είναι ιδιαίτερα... προνομιούχοι, προτείνονται τα μικρά εκείνα μανιτάρια, «τρούφες» που το βάρος τους αποτιμάται σε χρυσό. Ετσι οι μαύρες «τρούφες» προσφέρονται προς 10 ευρώ τα...25 γραμμάτια, δηλαδή, με την αναγωγή, προς... μόλις 400 (τετρακόσια) ευρώ το κιλό, και οι λευκές (λόγω ρατσισμού) προς 1.000 (ευρώ) το κιλό ή το κουτάκι με 2-3 τρουφίτσες προς 25 ευρώ τα 22 γραμμάρια.

Για τους επί «ΜΙΣΘΩΣΕΙ», που ενοικιάζονται και μεταπωλούνται, όλα τα παραπάνω, μαζί με ζαρκάδια, προσούτο και λαγούς με πετραχήλια.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ