Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ - ΜΗ - ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: "Η οικονομία είναι το πρώτο θέμα που απασχολεί, έντονα μάλιστα, τους Ελληνες, όπως έδειξαν και οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις -της Metron που δημοσιεύτηκε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και της Κάπα Research στο "Βήμα της Κυριακής". Ακολουθούν η ανεργία, η Υγεία, η Παιδεία και το Αγροτικό. Στα θέματα αυτά δεν πέτυχε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των Ελλήνων, οι οποίοι βλέπουν, σε υψηλό ποσοστό, αβέβαιο το μέλλον και ανησυχούν ότι θα είναι χειρότερο από το σήμερα. Τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα -εργαζόμενοι και συνταξιούχοι- δηλώνουν ότι "δεν τα βγάζουν πέρα" και παραπονιούνται για την ακρίβεια στην αγορά, που εξανεμίζει τις αποδοχές τους, οι οποίες παραμένουν καθηλωμένες" (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ: "Οι πολίτες εμφανίζεται σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις να έχουν εναποθέσει στη ΝΔ τις ελπίδες τους για τη βελτίωση της οικονομίας και την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, ενώ το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να βελτιώσει την εικόνα του. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα με μεγάλη διαφορά, ακόμα και στις Α', Β' Αθηνών -Πειραιώς, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ παραδοσιακά προηγείτο" (Από το βασικό θέμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).

ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ": "Η αξιοποίηση του μεγάλου κεφαλαίου για το ΠΑΣΟΚ που λέγεται Κώστας Σημίτης και η αντιμετώπιση της οικονομικής ανασφάλειας που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα των πολιτών, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του κυβερνώντος κόμματος, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού αλλά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ο Κ. Σημίτης εξέρχεται σαφώς ενισχυμένος από την Κοπεγχάγη, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στις μετρήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, ενώ τα προβλήματα που αντιμετώπισε η κυβέρνηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού ήταν κατώτερα του θορύβου και των απειλών που είχαν προηγηθεί" (Βασ. Σκουρής - ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ