Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Οι εργάτες και οι άνεργοι ενισχύουν το Κόμμα τους

«Ρίχνοντας» το βάρος στα εργοστάσια, στις εργατικές - λαϊκές συνοικίες και στα χωριά του νομού δίνουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος στο νομό Μαγνησίας. Σύμφωνα με το «κλείσιμο» που έκανε χτες το βράδυ η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, το πλάνο έφτασε περίπου στο 60%. Επιπλέον, το γεγονός ότι η Αχτίδα Εργατοϋπαλλήλων κάλυψε περίπου το 50% του πλάνου της, είναι ενδεικτικό της ανταπόκρισης που βρίσκει το κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και τους άνεργους της περιοχής.

Οπως επισημαίνει στο «Ρ» ο Μ. Τσιώνας, γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, «όσοι κομμουνιστές απευθύνθηκαν στους εργαζόμενους και στους άνεργους, που υφίστανται τις δραματικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, για να "κόψουν" κουπόνια δε συνάντησαν άρνηση, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν». Υπογραμμίζει, δε, τον πλούσιο και εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύσσεται με τα λαϊκά στρώματα για τις αιτίες των προβλημάτων τους και την πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης που θα στοχεύει στη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία.

Συνεχίζοντας, ο Μ. Τσιώνας τονίζει όμως, πως «δε χωρά κανείς εφησυχασμός και υπάρχουν πολλά και μεγάλα περιθώρια για να δοθεί με μεγαλύτερη επιτυχία η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, καθώς μέρος των κομματικών δυνάμεων δεν έχει μπει ακόμα, με όλες τις δυνάμεις του, στη μάχη και πρέπει, άμεσα, να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε ν' αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες».

«Απευθύνομαι σε όλους»

Στην προσωπική της εμπειρία από τη δουλιά της για την Οικονομική Εξόρμηση αναφέρεται, μιλώντας στο «Ρ», η Βιβή Δρίλη, μέλος του Γραφείου της Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων Μαγνησίας. «Απευθύνθηκα - λέει - σε φίλους και γνωστούς, οι οποίοι, αν και ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, δεν αρνήθηκαν να δώσουν χρήματα, ό,τι μπορούσε ο καθένας, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Βεβαίως, δε συζήτησα πρώτη φορά μαζί τους, αλλά βασική διαπίστωση και από τις συζητήσεις που γίνονται στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης είναι ότι κατανοούν όλο και περισσότερο πως για τα προβλήματά τους φταίει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό, όμως, που υπερτονίζουμε εμείς είναι η αναγκαιότητα να απεγκλωβιστούν απ' αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που είτε εφαρμόζουν είτε στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική που υπαγορεύεται από την ΕΕ και να παλέψουν για την ανατροπή της.

Ενα άλλο στοιχείο που αξίζει ν' αναφέρω, δε, είναι η μεγάλη προθυμία των γυναικών που ασχολούνται με τα οικιακά, να ενισχύσουν το Κόμμα μας».

Χτες, όπως λέει στο «Ρ», ο Γ. Ρούσσας, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Εργατοϋπαλλήλων, ο ίδιος και άλλα μέλη της οργάνωσης απευθύνθηκαν σε εργαζόμενους των επιχειρήσεων ΚΑΝΑΚΗ, ΦΩΤΟΓΛΟΥ και ΣΕΡΒΙΣ ΣΤΥΛ, πολλοί από τους οποίους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος. Μας αναφέρει ότι στη συνέχεια απευθύνθηκαν και στους εργαζόμενους της επιχείρησης ΑΕΒΕ ΒΟΛΟΥ του Ν. Κιολεΐδη, από τους οποίους άλλοι υποσχέθηκαν ότι θα ενισχύσουν το Κόμμα τις επόμενες μέρες και άλλοι ότι δεν μπορούσαν λόγω οικονομικής αδυναμίας. Ορισμένοι, μάλιστα, έλεγαν πως τα λεφτά δεν τους φτάνουν και ζουν με δανεικά. Είναι χαρακτηριστική η φράση εργαζόμενου: «Με τέτοια ακρίβεια πού να βρούμε λεφτά, εδώ δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας». (Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην επιχείρηση ΑΕΒΕ ΒΟΛΟΥ, ο Ν. Κιολεΐδης που καταπατά τα εργατικά δικαιώματα, προσπαθεί με απολύσεις και τρομοκρατία να βάλει εμπόδια στην ίδρυση εργοστασιακού σωματείου που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι).

«Αυτές οι δυσκολίες - συνεχίζει ο Γ. Ρούσας - δεν πρέπει, βεβαίως, να μας απογοητεύουν, αλλά να μας εξοπλίζουν με ακόμα περισσότερη αποφασιστικότητα και δύναμη, έχοντας επίγνωση αυτών από την άμεση επαφή μας με τους εργαζόμενους. Και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ