Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης της Σωτηροπούλου

Τις συνθήκες κράτησης της Αγγελικής Σωτηροπούλου στις φυλακές Κορυδαλλού κατήγγειλαν, χτες, σε κοινή συνέντευξή τους η δικηγόρος της Ι. Κούρτοβικ, ο Δ. Σαραφιανός, από την «Εναλλακτική Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας», καθώς και εκπρόσωποι του «Δικτύου για την Υπεράσπιση των Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων», όπως και της «Συσπείρωσης Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία».

Η κατηγορούμενη για συμμετοχή στη «17Ν» έχει συμπληρώσει 14 μέρες απεργίας πείνας. Οπως καταγγέλθηκε, έχει χάσει το 20% του βάρους της, η πίεσή της είναι χαμηλή και παθαίνει κρίσεις υπογλυκαιμίας. Τρέφεται με νερό, ζάχαρη και λεμόνια, αφού, όταν άρχισε την απεργία πείνας, παρέδωσε όλα τα τρόφιμα που είχε στο κελί της.

Στη συνέντευξη ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα 30 του Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί πορεία αλληλεγγύης με δίκυκλα, στις 5 το απόγευμα, από το Πεδίον του Αρεως έως τις φυλακές Κορυδαλλού. Η Μ. Μπαρσέφσκυ, εκπρόσωπος του «Δικτύου», ζήτησε να σταματήσει τώρα η απομόνωσή της.

Καταγγέλλει την κατασκευή ενόχων

Τη «μηχανή φωτογραφίσεων»-κατασκευής υπόπτων-ενόχων μέσα από τις διαρροές σε μέρος των ΜΜΕ, καταγγέλλει με χτεσινή του επιστολή στην «Ελευθεροτυπία» ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιώργος Οικονομάκης.

Οπως αναφέρει, έχει ενημερωθεί από δημοσιογράφους ότι «είμαι εγώ αυτός που "φωτογραφίζουν" δημόσια με διαρροές, σχεδόν τρεις βδομάδες τώρα, παράγοντες της Αντιτρομοκρατικής». Υπογραμμίζει πως στο πρόσωπό του επιχειρείται η ποινικοποίηση πολιτικών χώρων και η δίωξη της άποψης και του πολιτικού φρονήματος.

Με ανακοίνωσή τους οι «Αριστερές Συσπειρώσεις» καταγγέλλουν «τη νέα προσπάθεια σπίλωσης αγωνιστών αλλά και ριζοσπαστικών ρευμάτων της Αριστεράς (όπως η Β΄ Πανελλαδική). Εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την ένταση του κρατικού αυταρχισμού».

Η «Συσπείρωση Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία» σε δελτίο Τύπου αναφερόμενη στον Γ. Οικονομάκη τονίζει πως «είτε πρόκειται για έναν από τον κατάλογο των 3.000 υπόπτων που έδωσαν οι Αμερικανοί στην ελληνική κυβέρνηση, ...είτε πρόκειται για την τρομοκράτηση όσων έχουν να βάλουν φρένο στις επιδιώξεις τους, εμείς δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ