Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
Αναστολή της απεργίας

Τέλειος συγχρονισμός με την κυβέρνηση για την αναστολή της απεργίας και την παράταση του προβλήματος γύρω από το πλαίσιο μεταθέσεων - αποσπάσεων

Την αναστολή της απεργίας που είχε κηρύξει για τις 27, 30 και 31 Δεκέμβρη αποφάσισε χθες η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ., επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι μεθοδεύτηκε ένα ακόμη στημένο παιχνίδι από την κυβέρνηση και την ΠΑΣΚΕ σε βάρος των εργαζομένων.

Η απεργία κηρύχτηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στους εργαζόμενους στις εφορίες η απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου για περίπου 350 δυσμενείς μεταθέσεις και αποσπάσεις. Ακολουθώντας τακτική διαχωρισμού των εργαζομένων, η αυτοδύναμη ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, επέβαλε την απόφαση για απεργία η οποία όμως δε στρεφόταν ενάντια στο σύνολο των αυθαίρετων μετακινήσεων.

Χθες, συνεδρίασε εκ νέου το υπηρεσιακό συμβούλιο και αποφάσισε να ανακαλέσει τις 230 μετακινήσεις, ενώ μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας έκαναν λόγο για δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών πως θα ανακληθούν και οι υπόλοιπες. Με αυτό τον τρόπο η νέα ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, η οποία κυριάρχησε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας παρουσίασε ένα αγωνιστικό «πρόσωπο». Ταυτόχρονα, κατόρθωσε να μείνουν στο απυρόβλητο το ισχύον σύστημα μορίων για τις μεταθέσεις - αποσπάσεις και το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα για τις αναδιατάξεις στις Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας, το οποίο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα και στο προσωπικό.

Η ΔΑΣ Εφοριακών ήταν η μόνη παράταξη η οποία κατά τη συνεδρίαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας για το θέμα, είχε συνδέσει την αντίθεση στις συγκεκριμένες μεταθέσεις και αποσπάσεις με το σύστημα μοριοποίησης και το Προεδρικό Διάταγμα αναδιάρθρωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ειδικότερα, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, είχε προτείνει μεταξύ άλλων:

  • Την ανάκληση όλων των αποσπάσεων και μεταθέσεων που είναι χωρίς αίτηση.
  • Την Κατάργηση του Π.Δ. της αναδιάταξης των ΔΟΥ και την κατοχύρωση όλων των οργανικών θέσεων, επειδή θεωρούμε ότι αυτές οι μετακινήσεις είναι αποτέλεσμα της υποβάθμισης, συγχώνευσης και κατάργησης των ΔΟΥ που προτείνει η αναδιάταξη.
  • Αμεση τροποποίηση του μοριακού συστήματος που θα λέει: Καμία απόσπαση ή μετάθεση χωρίς αίτηση και τα όποια κενά που υπάρχουν να καλυφθούν από νεοπροσλαμβανόμενους στον κλάδο.

Η παράταξη είχε καλέσει τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις αναδεικνύοντας το συγκεκριμένο πλαίσιο, καθώς το πρόβλημα θα παραμείνει και η κυβέρνηση θα επανέλθει στο ζήτημα των αυθαίρετων μεταθέσεων και αποσπάσεων. Ειδικά στις αποσπάσεις δε λαμβάνεται υπόψη ούτε το σύστημα των μορίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ