Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Κοινή παράσταση στο νομάρχη

Δεκάδες μετανάστες, κυρίως από την Αλβανία, μαζί με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και το Σωματείο Οικοδόμων της Λευκάδας έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στον απερχόμενο νομάρχη για τις προϋποθέσεις της νόμιμης παραμονής των μεταναστών στη χώρα, που βάζει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και την οποία είχε αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης».

Μεγάλος αριθμός αλλοδαπών εργατών από τη Λευκάδα αφού εξέφρασαν τη θέλησή τους να παλέψουν μαζί με τους Ελληνες εργάτες μέσα από το Σωματείο των Οικοδόμων και το Εργατικό Κέντρο της Λευκάδας, συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν μαζί με τους άλλους εργάτες του νησιού, στη σύσκεψη που οργανώνουν οι δύο αυτοί φορείς μετά τις γιορτές, ώστε να αποφασίσουν την παραπέρα κινητοποίησή τους. Σημειώνεται ότι υιοθετούν και παλεύουν την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής Μεταναστευτικών Συλλόγων Κοινοτήτων και Ενώσεων Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσπείρωση των αλλοδαπών εργατών στο Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο της Λευκάδας έγινε ύστερα από μαζική εξόρμηση που έγινε το περασμένο Σάββατο (21/12/2002) στο χώρο όπου συχνάζουν οι εργάτες, όπου μοιράστηκε ανακοίνωση που ήταν γραμμένη στην ελληνική και αλβανική γλώσσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ