Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η λάσπη επιστρέφει στους εκτοξευτές

Η λάσπη γυρίζει σε όσους την εκτοξεύουν. Ετσι συνέβη και με το προβοκατόρικο ρεπορτάζ της «Αυγής», που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, στοχεύοντας να πλήξει την παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της.

Στο δημοσίευμα, λοιπόν, γίνεται αναφορά στη μεταφορά του κέντρου χορήγησης μεθαδόνης από την οδό Ευζώνων στη Γιαννιτσών, στις αντιδράσεις των κατοίκων και παρουσιάζεται η παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» ως συνεργαζόμενη με την παράταξη της ΝΔ για τη μη εγκατάσταση του κέντρου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το «πάθημα δεν έγινε μάθημα» όπως φαίνεται, ούτε με τα αντίστοιχα «ευτράπελα» που έγιναν για το κτίριο του ΚΕΘΕΑ στα Λαδάδικα. Οπως τότε, έτσι και τώρα, το δημοτικό συμβούλιο, με "μπροστάρηδες" τη νεοδημοκρατική πλειοψηφούσα παράταξη και τη δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, πήρε ομόφωνη απόφαση να μην λειτουργήσει στο συγκεκριμένο κτίριο η μονάδα του ΟΚΑΝΑ».

Οι συντάκτες της «Αυγής» διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Ο μόνος σταθερός υπερασπιστής του ΚΕΘΕΑ, όταν όλοι σιωπούσαν μπροστά στα συμφέροντα που ήθελαν να διώξουν έξω από τα Λαδάδικα τη μονάδα της ΙΘΑΚΗΣ, ήταν ο Αγάπιος Σαχίνης, που μάλιστα κατήγγειλε την πολιτική «σπιναλόγκας» που ακολουθούσε η διοίκηση του Δήμου, με την ανοχή της υπόλοιπης αντιπολίτευσης. Αλλά και αποκρύπτουν πως με την παρουσία και παρέμβαση της Παράταξης αποφασίστηκε απ' όλες τις πλευρές, η πραγματοποίηση σύσκεψης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με στόχο την επίλυση του προβλήματος για την εγκατάσταση του κέντρου του ΟΚΑΝΑ.

Αλλά πώς να το γνωρίζουν οι μόνιμα απόντες από τα προβλήματα της πόλης; (Ο λόγος για τον κ. Βούγια, η άποψη του οποίου φιλοξενείται στην «Αυγή» την εφημερίδα του ΣΥΝ).

Αν ήθελαν ας ήταν παρόντες είτε ως εκλεγμένοι, υποστηριζόμενοι από το ΣΥΝ (νυν θητεία Δημοτικού Συμβουλίου) είτε ως εκλεγμένοι υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ (επόμενη θητεία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ