Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα γιορταστικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ ΒΡΕ παιδιά. Μέρες Χριστουγέννων έχουμε και σήμερα παραμονή. Εντάξει, ο κόσμος χαλαρώνει και διασκεδάζει. Συμφωνούμε ότι υπάρχει μια ευχάριστη διάθεση στην ατμόσφαιρα. Είναι λόγος αυτός για να γίνεται το ...κάθε ψώνιο ο «άνθρωπος της ημέρας»;

Για τα τηλεοπτικά κανάλια το λέμε φυσικά. Γενικώς, πάντα έχουν τη διάθεση να προβάλλουν τις κάθε λογής «κοσμικές» κυρίες και κυρίους. Τα Χριστούγεννα, όμως, για κάποιον άγνωστο λόγο θεωρούν ότι μπορούν να βγάλουν όλα τους τα απωθημένα.

Ετσι παρέλασαν χτες και θα παρελάσουν και σήμερα όλα τα γνωστά «είδη» που φιγουράρουν στα σκανδαλο-περιοδικά και στις σκανδαλο-φυλλάδες για να μας πουν τη «χριστουγεννιάτικη πρότασή» τους. Εμείς όμως ...τι φταίμε;

ΩΡΑΙΑ πράγματα χτες στις εφορίες! Οσοι στήθηκαν στις ουρές για τα τέλη κυκλοφορίας έκαναν ένα κανονικότατο 8ωρο αναμονής (πολλοί και με ...υπερωρίες, αν συνυπολογίσουμε ότι κάποιοι πήγαν πριν ανοίξουν).

Και να φανταστείτε, πως αυτός ο τομέας των ΔΟΥ είναι εκείνος που η κυβέρνηση «φροντίζει» περισσότερο από τους άλλους, μια και έχει άμεση σχέση με τις ...εισπράξεις, το αγαπημένο παιγνίδι δηλαδή κάθε υπουργού Οικονομίας.

Φυσικά, η εξυπηρέτηση του πολίτη δεν έχει άμεσο όφελος, οπότε κατανοούμε και τα προβλήματα και τις ελλείψεις προσωπικού. Βλέπετε, όταν θέλουν να ελέγξουν, π.χ., τους μικρομεσαίους, ξέρουν να είναι πιο αποτελεσματικοί.

ΟΛΟ ΤΟ χρόνο που μας πέρασε πόσες διαφωνίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ ακούσατε; Πόσες φορές ο Πάγκαλος, για παράδειγμα, άσκησε «δριμεία κριτική», όπως έγραφαν οι εφημερίδες; Πόσες φορές μας είπαν για ομάδες διαφωνούντων σε μια σειρά θεμάτων;

Ολα αυτά όμως, ως διά μαγείας, εξαφανίζονται όταν έρχεται η ώρα να σηκώσουν το χεράκι οι κυβερνητικοί βουλευτές για να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό. Τότε τα «ναι» πέφτουν το ένα μετά το άλλο.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλά μάθαμε πια. Τόσα χρόνια έχουμε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Είναι, όπως όλοι ξέρουμε, κόμμα «πολυσυλλεκτικό» κι ο καθένας μπορεί να κάνει «καριέρα» ...διαφωνούντα, μια και στο τέλος έρχεται η «ώρα της ευθύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ