Κυριακή 5 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Τελειώσανε οι κουραμπιέδες; Ε, δε θα σκάσουμε κιόλας. Σε μια ώρα και είκοσι πέντε λεπτά θα έχουμε ετοιμάσει τους ωραιότερους κουραμπιέδες σε μέγεθος «μπουκίτσας»...

Υλικά: 2 κούπες φρέσκο βούτυρο, 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη, λίγη βανίλια, μια κούπα αλεσμένα και καβουρντισμένα φουντούκια, 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο ανθόνερο, ζάχαρη άχνη, τρούφα ροζ, γαλάζια και πράσινη, γυαλιστερή ζάχαρη (ροζ, πράσινη και μπλε).

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Στο μεταξύ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με τη βανίλια και το αλάτι. Αναμειγνύουμε το αλεύρι λίγο - λίγο ζυμώνοντας ελαφρά το μείγμα, ρίχνουμε τα φουντούκια και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπαλάκια λίγο μικρότερα από ένα αυγό. Αραδιάζουμε τα κουραμπιεδάκια (περίπου πενήντα) σε ένα ταψί που το έχουμε βουτυρώσει και το βάζουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Το αφήνουμε για είκοσι πέντε λεπτά της ώρας. Το βγάζουμε από το φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστά τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με τα διάφορα χρώματα της ζάχαρης. Μόλις κρυώσουν είτε τρώμε και τα πενήντα επιτόπου, είτε αφήνουμε τουλάχιστον τα μισά για τους άλλους. Και η δίαιτα; Τέτοια ώρα τέτοια λόγια... Καλή και γλυκιά χρόνια να έχουμε όλοι μας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ