Κυριακή 5 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες
Λαγός με κάστανα

... Περί ορέξεως ουδείς λόγος. Και αυτό το λέω, διότι δεν αγαπώ το κυνήγι, όμως το τι αρέσει σε μένα, δεν έχει σημασία. Εσείς που το αγαπάτε λοιπόν, μπορείτε να ετοιμάστε λαγό με κρασί και κάστανα.

Θα χρειαστείτε: Δυο κιλά λαγό κομμένο σε μερίδες, 1/2 κιλό κάστανα καθαρισμένα, 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, 1/4 της κούπας βούτυρο, 1/4 της κούπας λάδι, 1/4 της κούπας αλεύρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τη μαρινάτα: ένα λίτρο λευκό ξηρό κρασί, δυο φύλλα δάφνης, ένα ξυλαράκι κανέλας, 6 κόκκους γαρίφαλο, δέκα κόκκους μπαχάρι και δέκα κόκκους πιπέρι. Ετοιμοι; Αρχίστε. Βάλτε τα κάστανα από την προηγούμενη στο νερό καθώς και το λαγό με όλα τα υλικά της μαρινάτας και αφήστε τον μέσα στο ψυγείο για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα πλύντε καλά το λαγό και ξεπλύντε τον με ξίδι. Τώρα, για να καθαρίσετε ευκολότερα τα κρεμμυδάκια, βουτήξτε τα σε νερό που βράζει κι αφήστε τα να σταθούν 30' μέσα σ' αυτό. Να ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και να σοτάρετε σ' αυτό λίγο λίγο τα κρεμμυδάκια και τα κάστανα. Στραγγίστε τα. Στο ίδιο λίπος σοτάρετε τα κομμάτια του λαγού, αφού πρώτα τα βγάλετε από τη μαρινάτα, τα στραγγίσετε καλά και τα αλευρώσετε. Περάστε τη μαρινάτα από το σουρωτήρι και ρίξτε τη στην κατσαρόλα με τα κομμάτια του λαγού. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, τρία νέα φύλλα δάφνης, 6-8 κόκκους μπαχάρι και αφήστε το να βράσει για είκοσι λεπτά. Επειτα ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, 2-3 σκελίδες σκόρδο και συνεχίστε το βράσιμο ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Μετά ρίχνετε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με το στιφάδο. Αυτό είναι όλο. Το σερβίρετε σε μια μεγάλη βαθιά πιατέλα στο κέντρο κι αραδιάστε τριγύρω τα κρεμμυδάκια και τα κάστανα με προσοχή για να μη χαλάσει η φόρμα τους. Από εδώ και πέρα σταματήστε να σκέπτεστε και τη φόρμα τους αλλά και τη φόρμα σας... Γιατί διαφορετικά θα σας κοπεί η όρεξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ