Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Θεριεύει το κύμα αλληλεγγύης

«Εμείς οι γυναίκες απορρίπτουμε τους ενορχηστρωτές του μίσους και του χάους. Εμείς οι γυναίκες είμαστε στην πρώτη γραμμή για το δικαίωμά μας να ζούμε ειρηνικά και να υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα του Μπολιβάρ της Βενεζουέλας, το οποίο μας δίνει, για πρώτη φορά στην ιστορία, το δικαίωμα για πλήρη ισότητα, κοινωνική ασφάλιση, και μια σύνταξη για τις νοικοκυρές. Είμαστε στο δρόμο υπερασπιζόμενες τον Πρόεδρό μας και την Επανάσταση του Μπολιβάρ. Ζήτω το Σύνταγμα! ΟΧΙ στο κάλπικο δημοψήφισμα! ΟΧΙ στη φιλοκινηματική φασιστική απεργία! Μην απεργείτε στην απεργία τους!»...

Η έκκληση αυτή των γυναικών της Βενεζουέλας βρήκε αμέσως ανταπόκριση από δεκάδες γυναικείες οργανώσεις ανά την υφήλιο, με ανάλογο τρόπο που οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα και η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η διαδικασία της «μπολιβαριανής επανάστασης» από τα κέντρα της ολιγαρχίας, εγχώρια και ξένα, έχουν εγείρει τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών, κυρίως της Κεντρικής Αμερικής. Ετσι μετά τους εργαζόμενους της Κολομβίας, της Αργεντινής, του Εκουαδόρ, της Χιλής, της Ουρουγουάης, της Βραζιλίας, που όχι μόνο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, αλλά έθεσαν και εαυτόν στη διάθεση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, προκειμένου να στηριχτεί η πετρελαϊκή βιομηχανία και να εξομαλυνθεί τόσο η παραγωγή και εξαγωγή πετρελαίου, αλλά συνολικά και η οικονομία της χώρας, στο κύμα αυτό, πρέπει να προστεθούν από προχθές, και οι Εργάτες χωρίς Γη της Βραζιλίας, (Movimiento Sin Terra).

Την ίδια στιγμή, δεκάδες Ιταλοί διανοούμενοι,ακολουθώντας το παράδειγμα των Ουρουγουανών επιστημόνων με επιστολή που υπογράφουν, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Βενεζουέλας και την κυβέρνηση Τσάβες καταδικάζοντας επίσης τη διεθνή σιωπή για την επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση και ο λαός της Βενεζουέλας Μία σιωπή που εντείνεται από την ενορχηστρωμένη παραποίηση των εξελίξεων από τα διεθνή ΜΜΕ.

Τέλος, με επιστολή που υπογράφουν 27 βουλευτές του Κοινοβουλίου του Εκουαδόρ, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Αντόνιο Πόσο, εκφράζουν την αμέριστη υποστήριξή τους στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και απαιτούν άμεση εφαρμογή της απόφασης του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, για απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ