Τετάρτη 1 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Θετική χρονιά

Αρκετά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί η χρονιά που φεύγει για το άθλημα της πυγμαχίας. Οι καλές εμφανίσεις που έκαναν οι άνδρες και οι σημαντικές διακρίσεις που πέτυχαν οι γυναίκες στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον στο δύσκολο άθλημα της πυγμαχίας.

Αναλυτικότερα, οι μεγαλύτερες επιτυχίες ήρθαν από τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας, όπου και κατέκτησαν τρία μετάλλια. Πιο συγκεκριμένα, η Αρετή Μαστροδούκα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 60 κιλά, η Ελευθερία Παλαιολόγου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 51 κιλών και η Μαρία Σεμερτζόγλου πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Σε ό,τι αφορά στις εμφανίσεις τους στο «Ακρόπολις», η πρώτη ήταν νικήτρια στην κατηγορία της ενώ οι δύο τελευταίες κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στα κιλά τους.

Οι άνδρες αγωνίστηκαν στο τουρνουά «Ακρόπολις», όπου και σημείωσαν καλά αποτελέσματα. Τα κυριότερα είναι αυτά του Γιώργου Γαζή που κατέλαβε τη 2η θέση στα 71 κιλά καθώς και οι πρώτες θέσεις του Αρτούρ Μικαελιάν στα 54 κιλά και του Ηλία Παυλίδη στην κατηγορία των 81 κιλών. Ο τελευταίος ήταν 3ος στο διεθνές τουρνουά της Βουλγαρίας ενώ ο Αριστοτέλης Μπέρδες κατέκτησε τη 2η θέση στο διεθνές τουρνουά εφήβων της Ιταλίας στα +91 κιλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ