Κυριακή 5 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ιστορίες του κόσμου... χωρίς λέξεις

«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»
«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»
Κάθε δυο βδομάδες ένα νέο έργο φιλοξενείται στη σκηνή του θεάτρου «Κορονέτ», στο Παγκράτι, που μας μεταφέρει μηνύματα και συναισθήματα μέσα από τη γλώσσα του σώματος, την παντομίμα, το χορό και τη μουσική και αφηγείται χωρίς λόγια - αφήνοντας τη φαντασία ελεύθερη - ιστορίες του κόσμου. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Μαύρου Θεάτρου, που πραγματοποιείται στο «Κορονέτ», μέχρι και τον Φλεβάρη. Το «ταξίδι» στα θέατρα του κόσμου ξεκίνησε από την Πράγα με το παγκοσμίως γνωστό «Μαύρο θέατρο της Πράγας», ενώ ακολουθούν θεατρικές ομάδες από τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Αγγλία και την Ινδία.

Το 1961 ο Jiri Srnec ίδρυσε το «Μαύρο Θέατρο της Πράγας» όταν, με αφορμή τη διατριβή του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Κρατικού Κονσερβατουάρ και της Ακαδημίας Θεάτρου της Πράγας, άρχισε να πειραματίζεται με το black light και τις εφαρμογές του στη θεατρική σκηνή. Η τεχνική του Μαύρου Θεάτρου στηρίζεται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο (μαύρο βελούδο) εντός του οποίου κινούνται οι καλλιτέχνες και οι χειριστές διάφορων αντικειμένων ντυμένοι με κατάμαυρα ρούχα από την κορυφή ως τα νύχια, πράγμα που τους καθιστά αθέατους στους θεατές. Αυτό που βλέπουν οι θεατές, είναι ένα μαγικό παιχνίδι του πιθανού και του απίθανου, όπου πολύχρωμα αντικείμενα αιωρούνται στον αέρα σα να έχουν δική τους ανεξάρτητη βούληση και ζωή, σε απόλυτο συγχρονισμό με τους ηθοποιούς που «αφηγούνται» στο θεατή την ιστορία τους μέσα από τη διεθνή γλώσσα της παντομίμας. Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας του Jiri Srnec παρουσίασε ήδη το «Ιπτάμενο ποδήλατο», ενώ μέχρι τις 12 του Γενάρη ο ίδιος θίασος θα παρουσιάσει το έργο «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Lewis Caroll που περιγράφει το ταξίδι της Αλίκης στη χώρα της ονειροφαντασίας. Η σκηνή του Μαύρου Θεάτρου είναι ο ιδανικός τόπος για τη δημιουργία της μαγικής ατμόσφαιρας που περιγράφει το βιβλίο.

Από 17 του Γενάρη μέχρι 2 του Φλεβάρη έρχεται ο θίασος «Omega Art» για να παρουσιάσει το έργο «Miss Sony» το οποίο είναι ένα σχόλιο για την τηλεόραση μέσα από την πρωτοποριακή τεχνική που έχει αναπτύξει ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και κομίστας Frantisek Kratochvil. Τα πρωτότυπα φωσφορίζοντα σκίτσα του βραβευμένου δημιουργού ζωντανεύουν στη σκηνή και συμπρωταγωνιστούν με τους ηθοποιούς της παράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ