Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζικά στη διαδήλωση

Με το σύνθημα «Μπορούμε να τους σταματήσουμε» η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» απευθύνει ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για να διαδηλώσουν μαζικά στις 24 Γενάρη στο Ναύπλιο, ενάντια στα σχέδια μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ. Αλλά και να διατρανώσουν την απαίτησή τους για διεύρυνση των δικαιωμάτων τους στην εργασία, την ασφάλιση, την παιδεία.

Η διαδήλωση στο Ναύπλιο γίνεται με αφορμή την ταυτόχρονη Σύνοδο Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που θα εξελιχθεί εκεί και θα είναι η πρώτη από τις Συνόδους Υπουργών που θα γίνουν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ στο α΄ εξάμηνο του 2003, με κατάληξη τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το καλοκαίρι του 2003 στη Θεσσαλονίκη. Στη Σύνοδο αυτή, όπως επισημαίνει και η Κίνηση, θα ληφθούν μέτρα με στόχο την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Στο κείμενο της σχετικής προκήρυξης της Κίνησης ανάμεσα σε άλλα σημειώνεται ότι η Σύνοδος των Υπουργών Εργασίας πραγματοποιείται μέσα σε ένα κλίμα γενικής προετοιμασίας του πολέμου των ιμπεριαλιστών σε βάρος του Ιράκ, απειλών από το ΣΕΒ για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και προσπάθεια της κυβέρνησης για απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Από τις κινητοποιήσεις στην Κοπεγχάγη
Από τις κινητοποιήσεις στην Κοπεγχάγη
«Στη Σύνοδο αυτή, τονίζεται, θα ληφθούν μέτρα που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ευελιξίας στην "αγορά εργασίας" θέλουν να κάνουν ακόμη πιο φτηνή την τιμή της εργατικής δύναμης.

  • Θέλουν να ισοπεδώσουν το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων μας και να προωθήσουν πιο πολύ τη μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και το παραπέρα χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Θέλουν να επιταχύνουν την απελευθέρωση των απολύσεων, την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας και της πρόνοιας.
  • Θέλουν να καθυποτάξουν εξ ολοκλήρου την παιδεία στις ανάγκες της καπιταλιστικής "αγοράς" και στην "ευελιξία" της εργασίας.

Αυτές οι επιλογές είναι στρατηγικού χαρακτήρα για τα μονοπώλια και θα προσπαθήσουν να τις προωθήσουν σε εθνικό επίπεδο η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ και των δυνάμεων της ευρω-υποταγής.

Αυτές τις πολιτικές επιλογές στηρίζουν η ΣΕΣ (Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων) και οι υποταγμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε το λαό σε αγωνιστική κινητοποίηση. Να δυναμώσει το παλλαϊκό μέτωπο των εργαζομένων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων αγροτών, των ΕΒΕ και άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Στις 20, 21 και 22 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των Ευρω-ιμπεριαλιστών στη Θεσσαλονίκη.

Φτάνει πια.

Δε δεχόμαστε οι "15" να αποφασίζουν στη Θεσσαλονίκη τη συνέχιση των πολέμων της Νέας Τάξης. Δε συναινούμε στο ολέθριο έργο τους.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην αγωνιστική ενότητα και την αλληλεγγύη διαφορετικών κοινωνικών λαϊκών δυνάμεων, ταξικών συνδικάτων και ριζοσπαστικών συσπειρώσεων που συναντιόμαστε στη "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003". Μας οδηγούν στον αγώνα μας τα ιδανικά και οι αξίες για μια Ελλάδα χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους, φτώχεια, καταπίεση και αντιδημοκρατικούς νόμους.

Παλεύουμε οι λαοί να παίζουν τον ιστορικό τους ρόλο. Να βγούνε στο προσκήνιο. Να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Σας καλούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Οχι στα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ. Στοπ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Παλεύουμε για:

  • Πλήρη και σταθερή απασχόληση.
  • 7ωρο-35ωρο-πενθήμερο, αύξηση των μισθών και των συντάξεων.
  • Κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση - δωρεάν υγεία - πρόνοια.
  • Μόρφωση, δουλιά για όλους. Οχι στο σχολείο της αγοράς. Η γνώση δεν είναι εμπόρευμα και οι γονείς πελάτες. Δημόσια, δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της.
  • Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ, καμιά συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας».
Δηλώσεις συμμετοχής

Για όσους θέλουν να συμμετέχουν στη διαδήλωση στο Ναύπλιο η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ανακοινώνει ότι δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων γίνονται: στα τηλέφωνα 210-5238744 και 0977-201579. Τα γραφεία της Επιτροπής Αθήνας της Κίνησης βρίσκονται στην οδό Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ