Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σ. Τάκης Μαμάτσης

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατό του

Η ΚΕ του ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό το θάνατο του παλαίμαχου κομμουνιστή, Τάκη Μαμάτση. Στην ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Πέθανε ο Τάκης Μαμάτσης, παλαίμαχος κομμουνιστής, επί πολλά χρόνια μέλος του ΠΓ και της ΚΕ και για περίπου 60 χρόνια μέλος του Κόμματος.

Η ΚΕ εκφράζει στην οικογένεια του σ. Μαμάτση τα ολόθερμα συλλυπητήριά της.

Ο σ. Μαμάτσης αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, κυρίως στους τομείς της Διαφώτισης και της έκδοσης εφημερίδων. Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ έζησε στην πολιτική προσφυγιά περισσότερα από 25 χρόνια. Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο Κλουζ της Ρουμανίας και στη συνέχεια εργάστηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Η φωνή της Αλήθειας" ως συνδιευθυντής και από τον Αύγουστο του 1973 μέχρι το κλείσιμο του Ρ/Φ σταθμού ως διευθυντής. Μετά τον επαναπατρισμό του εργάστηκε στο "Ριζοσπάστη", στον οποίο διατέλεσε επίσης διευθυντής του. Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, ενώ υπήρξε και υπεύθυνός του.

Οσοι γνωρίσαμε τον σ. Μαμάτση θα θυμούμαστε την αφοσίωσή του στο Κόμμα, την πίστη του στο λαό, τον καλοπροαίρετο τρόπο του και στις πιο δύσκολες στιγμές της πάλης, αλλά και την προσφορά του στη δημοσιογραφία που στέκεται στο πλευρό της Εργατικής Τάξης».

Η κηδεία του Τάκη Μαμάτση θα γίνει σήμερα, Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ραψάνη Λάρισας.

Η διεύθυνση, η συντακτική επιτροπή και οι εργαζόμενοι στο «Ριζοσπάστη» απευθύνουν στους οικείους του σ. Τάκη τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Επίσης, τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του απευθύνει το ΚΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων

Προσφορές στη μνήμη του

- Στη μνήμη του οι σύντροφοι και συνεργάτες του στο Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ προσφέρουν, αντί για στεφάνι, 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», στην εφημερίδα που ο σ. Τάκης, και από το μετερίζι της δημοσιογραφίας υπηρέτησε το Κόμμα μας με τιμή και αφοσίωση.

- Ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός, στη μνήμη του Τάκη Μαμάτση, αντί για στεφάνι, προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

- Στη μνήμη του Τάκη Μαμάτση, η Μαρία Χριστογιώργου προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

- Η Αγορίτσα Τσιακίρη, στη μνήμη του Τάκη Μαμάτση, προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ.

- Τα μέλη της ΚΟΒ Περισσού - Κέντρου Ν. Ιωνίας προσφέρουν στο ΚΚΕ, στη μνήμη του Τάκη Μαμάτση, 100 ευρώ, αντί για στεφάνι και συλλυπούνται θερμά τη σύζυγό του Φρόσω και τα παιδιά τους Ζωία και Ειρήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ