Σάββατο 4 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο Λούλα

«Εάν, με το τέλος της θητείας μου, κάθε Βραζιλιάνος έχει καθημερινά πρόγευμα, γεύμα και δείπνο στο τραπέζι του, τότε αυτή θα είναι πετυχημένη».

Είναι μόνο μια φράση, από την ομιλία του Λούις Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, του νέου Προέδρου της Βραζιλίας, στη διάρκεια της προχτεσινής ορκωμοσίας του, ενώ εκατομμύρια Βραζιλιάνοι πανηγύριζαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και σε όλη τη χώρα. Κι έχει τη σημασία της η υπόσχεση, αφού το 30% των 170 εκατομμυρίων κατοίκων της μεγαλύτερης λατινοαμερικανικής χώρας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ απροσμέτρητα πλούτη είναι συγκεντρωμένα στα χέρια μιας μικρής ολιγαρχίας.

Ο δρόμος, βέβαια, δε θα είναι εύκολος. Στην πραγματικότητα, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, για τον πρώην μεταλλουργό και νυν Πρόεδρο της Βραζιλίας και το κόμμα του, το Κόμμα των Εργαζομένων. Δυσκολίες, οι οποίες απαιτούν, πρώτα και κύρια, την αποφασιστική στήριξη στο λαϊκό κίνημα, που τους έδωσε το 61% στις πρόσφατες εκλογές και την παραπέρα, ουσιαστική και ολόπλευρη ενίσχυσή του, σε συνδυασμό με την απαρασάλευτη εφαρμογή των φιλολαϊκών προεκλογικών διακηρύξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ