Σάββατο 4 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» ο Χρήστος Μπαμπατσιάς

Η κηδεία του γίνεται σήμερα το μεσημέρι, στη Ράξα Τρικάλων

Εχασε χτες το πρωί τη μάχη με τον καρκίνο που έδινε τον τελευταίο καιρό ο Χρήστος Μπαμπατσιάς. Η κηδεία του γίνεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον τόπο της καταγωγής του, το χωριό Ράξα Τρικάλων.

Ο Χρ. Μπαμπατσιάς που ήταν 72 χρονών, μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, εργάστηκε για πολλά χρόνια στο «Ρ», στο τμήμα των διαφημίσεων, από την αρχή της νόμιμης επανέκδοσής του και μέχρι τα τελευταία χρόνια. Ενώ συμμετείχε και στην έκδοση της «Νέας Ελλάδας» που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση και μέχρι τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, οπότε επανεκδόθηκε ο «Ρ».

Μόλις, πριν λίγες μέρες, έδωσε την τελευταία συνεργασία του στην εφημερίδα μας με την οποία αναφερόταν σε: «Μια άλλη πλευρά της νόμιμης επανέκδοσης του "Ριζοσπάστη", στις 25 Σεπτέμβρη του 1974». Ενώ ο ίδιος, νεολαίος, είχε βιώσει τη μεγαλειώδη Εθνική μας Αντίσταση στο χωριό του τη Ράξα Τρικάλων. Χαρακτηριστικό είναι «ένα αναδρομικό ρεπορτάζ» του που δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, όπου παρέθετε την προσωπική του μαρτυρία για το πώς αντίκρισε στην πλατεία Τρικάλων τα κομμένα κεφάλια του πρωτοκαπετάνιου Αρη και του Τζαβέλα. Αλλά και για το πώς, τότε, σαν «αετόπουλο» (που μετέφερε έγγραφα του ΕΑΜ από χωριό σε χωριό), γνώρισε τον Αρη και τους μαυροσκούφηδες καβαλάρηδες που περνούσαν στο χωριό του και μια δεύτερη φορά στο διπλανό χωριό, το Σωτήρα κατά την πρώτη μέρα της παράδοσης των Ιταλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ