Σάββατο 4 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
Συλλαλητήριο στις 13 Γενάρη

Σε πανηλειακό αγροτικό συλλαλητήριο προχωρούν οι αγρότες της Ηλείας τη Δευτέρα, 13 Γενάρη, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που συρρικνώνει συνεχώς τα εισοδήματά τους και τους εξοβελίζει αργά και μεθοδικά από τα χωράφια τους. Την απόφαση αυτή πήρε αργά προχτές το βράδυ, μετά από συνεδρίαση του ΔΣ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ).

Η φετινή καλλιεργητική χρονιά είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων για τους αγρότες της Ηλείας, καθώς μια σειρά από βασικά αγροτικά προϊόντα του νομού μένουν απούλητα ή αγοράζονται από τους εμπόρους σε εξευτελιστική τιμή (πορτοκάλι - σταφίδα).

Η σταφίδα, όση, τέλος πάντων, έχει μαζευτεί μετά τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη εξαιτίας των δυνατών βροχοπτώσεων τον Αύγουστο, πέρα από τη χαμηλή προκαταβολή που δίνει η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας (200 δρχ. φέτος έναντι 280 δρχ. πέρσι), δε διατίθεται κανονικά στην αγορά, καθώς απαιτείται πιστοποίηση που θα βεβαιώνει για την καταλληλότητά της, εξαιτίας μιας τοξικής ουσίας (οχρατοξίνη), η οποία ανιχνεύτηκε σε ορισμένες ποσότητες σταφίδας.

Επίσης, το πορτοκάλι μένει απούλητο πάνω στα δέντρα και αρχίζει και πέφτει, καθώς οι έμποροι δεν εκδηλώνουν κανένα ενδιαφέρον για το προϊόν ακόμα, θέλοντας να ρίξουν κι άλλο την τιμή. Ανάλογα είναι τα προβλήματα και σε άλλα αγροτικά προϊόντα, όπως η βιομηχανική ντομάτα, το καλαμπόκι, η ελιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ