Σάββατο 4 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΦΟΡΟΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ παρά του μη έχοντος

Την απόφαση της κυβέρνησης να αναγκάσει με κάθε τρόπο τους εκατοντάδες χιλιάδες «ανυπάκουους» επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους να πληρώσουν το φορολογικό χαράτσι της λεγόμενης «συνάφειας» για την εξαετία 1993 - 1999, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης. Καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ΕΒΕ αρνήθηκαν να πληρώσουν μέχρι 31 Δεκέμβρη 2002 το φορολογικό χαράτσι τύπου «πληρώστε και σώστε», που καθορίστηκε με το νόμο για τη «συνάφεια» (η υπαγωγή στη ρύθμιση ήταν «προαιρετική»), ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε χτες «νέα ρύθμιση».

Η διαφορά της «νέας ρύθμισης», σε σχέση με την παλιά, είναι η εξής: Στους ΕΒΕ, που δε συμβιβάστηκαν και δεν πλήρωσαν το φορολογικό χαράτσι, μέχρι 31 Δεκέμβρη 2002, με αντάλλαγμα το συγχωροχάρτι της Εφορίας, τους δίνεται η ...ευκαιρία να το πράξουν μέχρι 31 Μάρτη 2003, με τον όρο, όμως, ότι θα πληρώσουν και πρόστιμα, αφού τα ποσά των φόρων που όριζε η πρώτη ρύθμιση θα προσαυξάνονται από 10% έως 20%!

Και στο νέο «φοροεκβιασμό» της κυβέρνησης, που εμφανίζεται σαν «νέα ρύθμιση», η απάντηση των ΕΒΕ και της ΓΣΕΒΕΕ είναι «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».


ΣΕΛ.  22

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ