Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΛΠΕ
Ωφελημένος σε κάθε περίπτωση ο Λάτσης!

Επιμένει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να παραχωρήσει τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) στο Λάτση και στους κατά περίσταση Ρώσους συνεταίρους του, και συνεχώς, με ένα μπαράζ υποχωρήσεων στις αξιώσεις των επίδοξων αγοραστών, ανανεώνει το χρόνο της οριστικής κατάληξης της «συμφωνίας». Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, η κοινοπραξία «Lukoil» - Λάτση, έχει περιθώριο να απαντήσει μέχρι τις 15 Γενάρη, αν αποδέχεται τις προτάσεις (;) του ελληνικού δημοσίου. Συνεπώς, από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει μπει σε άνευ προηγουμένου παζάρι με το Λάτση, ο οποίος συνεχώς - σύμφωνα με πληροφορίες - θέτει νέες αξιώσεις, κατά πολύ χειρότερες από αυτές που ικανοποιούνται από την προκήρυξη του «διαγωνισμού».

Την ίδια στιγμή, προκύπτει ότι οι δύο συνέταιροι - επίδοξοι αγοραστές - δεν έχουν καταλήξει μεταξύ τους για το πλαίσιο της κοινής δραστηριότητας που θα ασκήσουν όταν τους παραχωρηθούν τα ΕΛΠΕ, παρ' όλα αυτά όμως, τίποτα δεν τους εμποδίζει να αξιώνουν τη μείωση του τιμήματος και την ανάληψη της διοίκησης των ΕΛΠΕ.

Πέραν της απόφασης της κυβέρνησης να παραχωρήσει τα ΕΛΠΕ, αλλά και πέραν της κατάληξης των συμφωνιών, η κυβέρνηση φαίνεται να αγωνιά ιδιαιτέρως για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Λάτση στον ενεργειακό τομέα, κυρίως για την πορεία της «Πετρόλα». Πληροφορίες του τελευταίου διαστήματος, αναφέρουν ότι είτε τα ΕΛΠΕ παραχωρηθούν στο Λάτση, είτε όχι, η «Πετρόλα» θα πρέπει να ενοποιηθεί με τα ΕΛΠΕ!

Ετσι στην περίπτωση που παραχωρηθούν στο Λάτση, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχει επιτευχθεί - σκανδαλωδώς βέβαια - η απορρόφηση της «Πετρόλα» από τα ΕΛΠΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή, μετά από μία αποτυχία των διαπραγματεύσεων, κυκλοφορεί η πληροφορία, ότι ο όμιλος ΕΛΠΕ θα προχωρήσει σε κινήσεις επιθετικής εξαγοράς της «Πετρόλα». Συνεπώς, ο εκλεκτός της κυβέρνησης Λάτσης, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα είναι ο κερδισμένος της υπόθεσης, αφού λέγεται ότι με τα σημερινά δεδομένα, η «Πετρόλα» δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της σε ένα «ανταγωνιστικό» περιβάλλον. Ετσι, σε μια περίπτωση εξαγοράς της «Πετρόλα» από τα ΕΛΠΕ, ο Λάτσης έχει να κερδίζει τα μέγιστα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ