Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Σ' ένα μήνα θα μάθουν...

Σε ένα μήνα θα δει... η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας τι θα γίνει με την καταβολή των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ στους αγρότες της Κορινθίας, που καταστράφηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2000.

Χτες, 200 περίπου πυρόπληκτοι αγρότες από τις περιοχές των Δήμων Ξυλοκάστρου και Συκεώνως Κορινθίας, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Γεωργίας ζητώντας ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων που έχουν να λαμβάνουν. Να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2001 τους είχε δοθεί ως προκαταβολή το 1/3 περίπου των λεγόμενων αποζημιώσεων ΠΣΕΑ, που τους έβγαλε το υπουργείο Γεωργίας. Κι όπως λέχθηκε χτες, επειδή αυτό έγινε χωρίς κοινοτική άδεια, η ΕΕ πάγωσε την έγκριση του σχετικού προγράμματος. Ετσι, η «υπάκουη» κυβέρνηση δεν κατέβαλε μέχρι τώρα τα υπόλοιπα «ψίχουλα» της εξόφλησης στους χιλιάδες πυρόπληκτους αγρότες της Κορινθίας.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης, με τον οποίο συναντήθηκε αντιπροσωπεία των πυρόπληκτων αγροτών, υποσχέθηκε, πως σε ένα μήνα θα δοθεί η απάντηση για το πότε θα καταβληθούν τελικά τα υπόλοιπα ποσά των αποζημιώσεων. Ο ίδιος μάλιστα, για να δημιουργήσει και κλίμα πρόσθετης αισιοδοξίας, ανέφερε πως η ΕΕ προσανατολίζεται σύντομα να εγκρίνει το σχετικό πρόγραμμα. Βέβαια, είναι σημαντικό να καταβάλλονται έγκαιρα οι αποζημιώσεις ΠΣΕΑ και όχι να περνούν τρία και τέσσερα χρόνια, αλλά και για την περίπτωση των πυρόπληκτων αγροτών της Κορινθίας υπάρχει και το ζήτημα τι σόι αποζημιώσεις θα καταβληθούν τελικά και τι ύψος των ζημιών θα καλύπτουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ