Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τώρα... ξύπνησαν;

Πέρασαν πάνω από 3 χρόνια, από τη μέρα που οι τραπεζίτες -με το «έτσι θέλω» και πάντα με τις ευλογίες της κυβέρνησης των «σοσιαλιστών»- μείωσαν τα ονομαστικά επιτόκια καταθέσεων ταμιευτηρίου, σε ποσοστά κάτω και από τον επίσημο πληθωρισμό. Με την ενέργεια αυτή, «βελτίωσαν επί το αντιλαϊκότερον» τις μεθόδους τοκογλυφίας σε βάρος των μικροαποταμιευτών, αφού με τα νέα τοκογλυφικά επιτόκια αποσκοπούσαν στη μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 36 μήνες, για να αντιληφθεί η συνδικαλιστική ηγεσία των τραπεζοϋπαλλήλων (η διοίκηση της ΟΤΟΕ) τις ληστρικές διαθέσεις και επιδόσεις των τραπεζιτών σε βάρος των λαϊκών αποταμιεύσεων. Με αφορμή τα «λαϊκά έντοκα» που προτίθεται να εκδώσει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να εξωραΐσει έτσι την οργανωμένη τοκογλυφία, στην οποία επιδίδονται οι τραπεζίτες, η διοίκηση της ΟΤΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση, για να υποστηρίξει πως βρίσκεται σε «θετική κατεύθυνση» η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την έκδοση εντόκων γραμματίων με επιτόκιο από μισή έως μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον πληθωρισμό!

Δηλαδή, η ΟΤΟΕ όχι μόνο δίνει άφεση αμαρτιών στους τραπεζίτες για την καταλήστευση των μικροαποταμιευτών την τελευταία 3ετία, αλλά για να κρύψει την τρίχρονη ένοχη σιωπή της για τη σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική, λέει και «μπράβο» στην κυβέρνηση που αποφάσισε να ψευτοπροστατεύσει τις λαϊκές αποταμιεύσεις, με επιβάρυνση του δημόσιου χρέους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ