Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Δεν πέρασε ο εκβιασμός

Δεν πέρασε τελικά ο εκβιασμός που επιχειρήθηκε από την πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ για παραίτηση του ΔΣ και πρόωρη προσφυγή των δημοσιογράφων στις κάλπες και μάλιστα σε μια περίοδο που τα συσσωρευμένα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου οξύνονται και ταυτόχρονα έχουν λήξει οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του κλάδου και κανονικά ήδη έπρεπε να έχουν αρχίσει οι αγωνιστικές διεκδικήσεις νέων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αρ. Μανωλάκος με γραπτή πρότασή του είχε ζητήσει την παραίτηση του ΔΣ, τη σύγκληση της τακτικής γενικής συνέλευσης μέσα στο Γενάρη και τη διενέργεια εκλογών το 1ο δεκαήμερο του Φλεβάρη. Σκεπτικό της πρότασης ήταν «η ανάγκη ανανέωσης της Διοίκησης της Ενωσης, που θα δώσει τη μάχη της ανατροπής των δεδομένων της τελευταίας 25ετίας» και η έγκριση νέου καταστατικού που «θα δώσει τη δυνατότητα της αναγκαίας προσαρμογής της Ενωσης στα σημερινά δεδομένα».

Ο εκπρόσωπος της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση αυτή και επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες που φέρει η πλειοψηφία (6 έδρες στις 11) για την προβληματική λειτουργία του ΔΣ της Ενωσης, που έχει ως αποτέλεσμα κυβέρνηση και εκδότες να εφαρμόζουν ανενόχλητοι τα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά σχέδιά τους και υπογράμμισε ότι μονόδρομος για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων είναι οι αποφάσεις για αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο και για μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων.

Τελικά, στη χτεσινή μαραθώνια συνεδρίαση, το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει στην καταγγελία των ΣΣΕ, τη σύγκληση του Μεικτού Συμβουλίου της Ενωσης την ερχόμενη Τρίτη και τη διενέργεια συνελεύσεων σε όλους τους χώρους δουλιάς, για την προετοιμασία των διεκδικήσεων. Μέσα στο Φλεβάρη θα συγκληθεί καταστατική συνέλευση για την αλλαγή του καταστατικού, ενώ οι εκλογές θα γίνουν με τη λήξη της θητείας του ΔΣ (αρχές Μάη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ