Παρασκευή 10 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»
Νέος κύκλος συλλήψεων

Ο 42χρονος τραπεζικός Αναστάσιος Παπαναστασίου συνελήφθη χτες στη Θεσσαλονίκη. Εντονη φημολογία ότι επίκειται σύλληψη γνωστού δημοσιογράφου - εκδότη και καναλάρχη, που εκβίαζε μεγαλοεπιχειρηματίες για να μην αποτελέσουν στόχο

Ο Αναστ. Παπαναστασίου, οδηγείται από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στη ΓΑΔΑ

Eurokinissi

Ο Αναστ. Παπαναστασίου, οδηγείται από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στη ΓΑΔΑ
Επιβεβαιώθηκε χτες η φημολογία για επικείμενες συλλήψεις στην υπόθεση της τρομοκρατίας, που τροφοδότησαν οι διωκτικές αρχές και η οποία «φιλοξενήθηκε» σε ορισμένα ΜΜΕ. Χτες το πρωί πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη 42χρονος τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος φέρεται ως περιφερειακό μέλος της «17Ν». Πρόκειται για τον Αναστάσιο Παπαναστασίου, συγγενή του Νικόλαου Παπαναστασίου, που κρατείται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος ως μέλος της «17Ν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας απαντώντας σε ερώτηση αν επίκεινται κι άλλες συλλήψεις, ισχυρίστηκε πως «τα θέματα αυτά δεν προαναγγέλλονται. Ερχονται ως αποτέλεσμα μιας δουλιάς που δε γίνεται από την κυβέρνηση, αλλά από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές». Υποστήριξε, μάλιστα, σαν η κυβέρνηση να βρίσκεται σε... άγνοια για την εξέλιξη τέτοιων γεγονότων, ότι έχει μόνο την πολιτική ευθύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένονται στο άμεσο ορατό μέλλον άλλες μαζικές συλλήψεις μελών της «17Ν». Ομως, αναμένονται συλλήψεις μελών άλλων «οργανώσεων», οι οποίες θα γίνονται με πιο αργούς και αραιούς, χρονικά, ρυθμούς. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατείται «ζεστό» το θέμα της λεγόμενης τρομοκρατίας από την κυβέρνηση και θα αξιοποιείται με τον κατάλληλο τρόπο.

Ο Χρ. Πρωτόπαππας δήλωσε ότι «ο αρμόδιος υπουργός και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ασκούν τα καθήκοντά τους με τον καλύτερο τρόπο και το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Την έρευνα, την ταυτοποίηση στοιχείων και προσώπων και επομένως τις σχετικές διαδικασίες για τις συλλήψεις τις κάνουν οι αρμόδιες Αρχές, οι εισαγγελικές και οι διωκτικές».

Η σύλληψη του Αναστ. Παπαναστασίου έγινε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μόλις βγήκε από το σπίτι του στην οδό Ολύμπου 57 στη Θεσσαλονίκη. Οι αξιωματικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις του το τελευταίο χρονικό διάστημα και έχουν καταγράψει όλες τις ενέργειες και τις επαφές του, αλλά και τις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και από εκεί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διοχετεύτηκαν, παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στο σχεδιασμό ορισμένων τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ κατ' άλλες πληροφορίες δεν ομολόγησε τίποτα. Επίσης, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δακτυλικά του αποτυπώματα σε σχεδιάγραμμα στρατοπέδου στην περιοχή των Σερρών, το οποίο βρέθηκε στο κρησφύγετο της οδού Πάτμου, ενώ γραφολογικός χαρακτήρας έχει πιστοποιηθεί με βάση έγγραφα που έδωσε στην ΕΛΑΣ η πολυεθνική τράπεζα στην οποία εργαζόταν. Ο 42χρονος το 1995 είχε υπηρετήσει ως επίστρατος στο στρατόπεδο. Τη χρονική περίοδο, που διεξαγόταν ο εμφύλιος στη Γιουγκοσλαβία, σύμφωνα με δισκέτες που έχει στην κατοχή της η Ασφάλεια, η «17Ν» παρακολουθούσε ΝΑΤΟικούς και αμερικανικούς στόχους στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα, δε, με τις Αρχές, το 1999 που γίνονταν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στο Κόσσοβο, η «17Ν» σχεδίαζε να χτυπήσει ΝΑΤΟική στρατιωτική φάλαγγα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Γρ. Μιχαλόπουλος

Η φημολογία που υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό και η οποία εντάθηκε τις τελευταίες μέρες για επικείμενη σύλληψη «γνωστού δημοσιογράφου», ο οποίος εκβίαζε επιχειρηματίες και αποσπούσε χρήματα από αυτούς για να μην αποτελέσουν στόχο της «17Ν» αποτέλεσε χτες στοιχείο δημοσιευμάτων των γνωστών συζητήσεων στα τηλεοπτικά «παράθυρα». Το χτεσινό «Εθνος» στη στήλη των σχολίων έγραφε ότι «ο εκβιαστής - συνεργάτης του αρχηγού της "17 Νοέμβρη" δεν εθεάθη, τουλάχιστον έως χτες (προχτές) το βράδυ στην αίθουσα αναχωρήσεων του "Ελευθέριος Βενιζέλος"». Στα κεντρικά δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών αναφέρθηκε ότι ο «γνωστός δημοσιογράφος» είναι και εκδότης και καναλάρχης, ενώ στο «Μέγκα», αναφέρθηκε πως ο ίδιος σε συνεργασία με απόστρατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ έκανε τους εκβιασμούς, τα χρήματα των οποίων δεν πήγαιναν στο ταμείο της «17Ν».

Ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας», Γρηγόρης Μιχαλόπουλος εμφανίστηκε στα δελτία ειδήσεων του «Σταρ» και του «Αλτερ» και διέψευσε ότι πρόκειται γι' αυτόν, ενώ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των Αρχών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σενάρια για νέες συλλήψεις (2002-12-04 00:00:00.0)
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ (2002-09-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-09-06 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου (2002-08-13 00:00:00.0)
Πιάστηκε ο συγγραφέας των προκηρύξεων (2002-07-19 00:00:00.0)
Τρομοκρατική επιχείρηση (2001-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ