Κυριακή 12 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σοβαρότατοι κίνδυνοι

Ολοκληρωτικά παράνομη, εγκληματική, ανήθικη και αδικαιολόγητη είναι η προετοιμαζόμενη πολεμική επιδρομή των ΗΠΑ και όποιων άλλων τις ακολουθήσουν ενάντια στο Ιράκ. Προσχήματα και, μάλιστα, γελοία είναι, και τίποτε περισσότερο, τα όσα λένε διάφοροι, είτε για τον έως προχτές στενό φίλο της Ουάσιγκτον, δικτάτορα Σ. Χουσεΐν, είτε για τα όποια όπλα μαζικής καταστροφής.

Ολοφάνερα είναι πλέον τα παραπάνω, στον οποιονδήποτε σκεπτόμενο άνθρωπο, στον οποιονδήποτε άνθρωπο καλής θέλησης. Δεν είμαστε σίγουροι, όμως, πόσο φανεροί και κατανοητοί είναι και οι μεγάλοι κίνδυνοι, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής, από τους προετοιμαζόμενους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Δεν είμαστε σίγουροι, πόσο συνειδητοποιεί ο κάθε εργαζόμενος της χώρας μας ότι η σημερινή στάση της ελληνικής κυβέρνησης - π.χ., ο ρόλος της Σούδας στην προετοιμασία του πολέμου - δίνει κάθε δικαίωμα στα σημερινά και αυριανά θύματα του πολέμου, να συμπεριλάβουν και την Ελλάδα στις εχθρικές και καταφάνερα αδίκως επιτιθέμενες χώρες και, επομένως, να πράξουν ό,τι επιβάλλουν οι αμυντικές τους ανάγκες.

Και αναφερόμαστε στους εργαζόμενους, γιατί οι κυβερνώντες τα γνωρίζουν πολύ καλά τα παραπάνω, παρότι παριστάνουν τους αφελείς. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία γι' αυτό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ