Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Γυρίστε την πλάτη»

«

H μητέρα των μαχών», «Στα όπλα», «Εντεκα καμικάζι» «Χωρίς ανάσα». Ολα αυτά πριν... Αναφορά στη γενετήσια πράξη και κάποιους τρόπους αυτής, χειρουργεία, εντολές άνωθεν, αποστολές εκδίκησης κλπ. Ολα αυτά μετά... Στη «μέση» ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και η μοναδική ευκαιρία που προσφέρει για εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων, εκμετάλλευση, αποχαύνωση... Κάθε φορά τα ίδια. Κερασάκι στην τούρτα τα κροκοδείλια δάκρυα για τα έκτροπα, που όμως περνάνε σε τρίτη ή τέταρτη μοίρα, όπως και οι αιτίες δημιουργίας τους...

Τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού αθλητικού Τύπου ήταν σαφέστατα για το τι ζητούσαν πριν το παιχνίδι και με τι συναισθήματα υποδέχτηκαν την επόμενη ημέρα. Και, βέβαια, καμιά αναφορά στη βία. Βλέπετε, αυτή τη φορά δεν τους βγήκε για πρώτο θέμα για ζωντανές συνδέσεις και για σοβαρές αναλύσεις για το... ποιος φταίει.

Παρ' όλα αυτά η βία, για άλλη μια φορά, υπήρξε και έδειξε το πρόσωπό της, όπως το δείχνει πάντα στον αθλητισμό των συμφερόντων, της επαγγελματικής λογικής, όπου η λέξη ήττα είναι απαγορευμένη. Οπου η λέξη αντίπαλος σημαίνει μίσος... Τρεις άνθρωποι σε διάφορα σημεία της Αθήνας πριν την έναρξη του παιχνιδιού έπεσαν θύματα του πολεμικού κλίματος που συνόδευσε ένα ακόμη ντέρμπι «αιωνίων». Στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνού σε συμπλοκές οπαδών υπήρξαν τρεις τραυματισμοί με μαχαίρι και ένας εμπρησμός αυτοκίνητου.

Κι όμως τα μέτρα ήταν δρακόντεια. Κι όμως για να πάει κάποιος άσχετος με το παιχνίδι από τη μια περιοχή της Αθήνας στην άλλη έπρεπε να ταλαιπωρηθεί αφάνταστα, αφού ολόκληρη η Λεωφόρος Αλεξάνδρας παρέμενε κλειστή σχεδόν όλη μέρα. Ομως ακόμα και με αυτά τα «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας, το αίμα δεν αποτράπηκε για άλλη μια φορά. Βλέπετε, η καταστολή δεν μπόρεσε για πολλοστή φορά να αντικαταστήσει την έλλειψη αθλητικής παιδείας, τον αθλητισμό σαν ανάγκη και όχι σαν συμφέρον.

Γι' αυτό, γυρίστε την πλάτη... Σε όλους αυτούς που παίζουν με τις συνειδήσεις σας. Γυρίστε την πλάτη σε όλους αυτούς που σας θέλουν υποχείρια και στρατιωτάκια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Γυρίστε την πλάτη σε όλους αυτούς που θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι το όλο σκηνικό της Κυριακής είχε σχέση με τον αθλητισμό...


Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βία - γήπεδα - καταστολή (5) (2007-04-20 00:00:00.0)
«Αποτέλεσμα των καπιταλιστικών νόμων της ζούγκλας» (2006-05-25 00:00:00.0)
Το μοίρασμα της πίτας δεν αφορά τα λαϊκά στρώματα (2005-01-16 00:00:00.0)
Ο εξώστης έγινε πλατεία! (2004-11-28 00:00:00.0)
Τσιφλίκι της πλουτοκρατίας το ποδόσφαιρο (1998-11-03 00:00:00.0)
"Εξυπηρετεί τους εντός των ορίων" (1997-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ