Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές

- Τελικά, «χάσατε» ή «κερδίσατε» στις νομαρχιακές εκλογές;

- Κέρδισε ο λαός, όσον αφορά στη συνεργασία που επιτεύχθηκε και που ήταν η πιο πλατιά από κάθε άλλη φορά, εφόσον, βεβαίως, διατηρήσει τη δυναμική της, πράγμα για το οποίο εργαζόμαστε. Δείχνει την προοπτική που πρέπει να ανοίξει.

Κερδίσαμε ως προς το πολιτικό περιεχόμενο της αναμέτρησης, αφού μόνον οι συνδυασμοί που στήριξε το ΚΚΕ ανέδειξαν τον αντιδραστικό θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την πολιτική σ' αυτήν, τους βασικούς άξονες της οποίας στηρίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ. Τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ ως γενικό σύνολο, ιδιαίτερα στις νομαρχίες, δείχνουν μικρή άνοδο σε ψήφους.

Παρατηρείται ανισομετρία αποτελεσμάτων, όπως μείωση σε ψήφους και ποσοστά στην Υπερνομαρχία Αθήνας, σε δήμους της Αθήνας - Πειραιά και σε ορισμένα άλλα αστικά κέντρα, όπου το 1998 είχαμε μεγάλο ποσοστό σε δημοτικό επίπεδο.

Τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά. Είναι πίσω από τους στόχους που είχαμε θέσει. Το ζητούμενο είναι να συνειδητοποιηθεί το πρόβλημα και να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες, που τις ξέρουμε, όμως ακόμα δεν καταφέρνουμε να τις αντιπαλέψουμε, να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Οι ...εύκολες νίκες

Αλλά τα περί καταποντισμού του ΚΚΕ αποδείχτηκαν ευσεβείς πόθοι. Αν θέλαμε πολλούς δήμους και νομαρχίες, θα πηγαίναμε με το ΠΑΣΟΚ ή με τη ΝΔ, όπως μας ζητούσαν. Αλλά τέτοιες ...νίκες δεν τις χρειάζεται ο λαός. Ούτε το ΚΚΕ.

Και όσοι αποπειρώνται να αποδώσουν στην πολιτική γραμμή του ΚΚΕ, τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι συνδυασμοί μας κάνουν το εξής, είτε τους αρέσει είτε όχι: Βγάζουν θετική την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αφού εκείνους ακολουθεί η πλειοψηφία του λαού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ