Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις

Οι σύντροφοι προετοιμάζονται για την εξόρμηση
Οι σύντροφοι προετοιμάζονται για την εξόρμηση
Θετικά στοιχεία, ενδεικτικά για τα αποτελέσματα της δουλιάς που μπορεί να γίνει το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της πλατιάς πολιτικής παρέμβασης που επιχειρεί το Κόμμα προς το λαό, αναδείχτηκαν μέσα από την εξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», ο οποίος κυκλοφόρησε με ειδικό ένθετο τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για την Ελληνική Προεδρία.

Η πολιτική πανεξόρμηση του ΚΚΕ βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη από το Δεκέμβρη μέσα από τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση. Συνεχίζεται με μεγαλύτερες απαιτήσεις και με τα κομματικά μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους να μπαίνουν με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα στη μάχη, ώστε οι θέσεις του Κόμματος και η πολιτική του πρόταση να φτάσουν πλατιά στο λαό, να συζητηθούν και να πείσουν. Επόμενη πανεξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» θα γίνει την Κυριακή 19 του Γενάρη, οπότε σε ειδικό ένθετο θα κυκλοφορήσει η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την πολιτική συσπειρώσεων και συνεργασιών, η πρόταση του Κόμματος για το Μέτωπο.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η εξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» της Κυριακής 12 του Γενάρη. Οι θέσεις του Κόμματος για την Ελληνική Προεδρία πρέπει να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια. Να φτάσουν στα χέρια του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Σ' αυτή την κατεύθυνση σχεδιάστηκε η εξόρμηση από την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Χιλιάδες φύλλα διακινήθηκαν από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ. Στη μάχη της διακίνησης εντάχθηκαν περισσότερες δυνάμεις και κλίμα ενθουσιασμού κυριάρχησε στις περισσότερες Οργανώσεις. Ορισμένες ΚΟΒ, με την ευκαιρία, οργάνωσαν μικρές γιορτούλες και έκοψαν την πίτα για τον καινούριο χρόνο. Παντού, στα γραφεία των συνοικιακών ΚΟΒ, οι κομμουνιστές δήλωσαν «παρών», χρεώθηκαν ατομικά ή ομαδικά συγκεκριμένο αριθμό εφημερίδων και στη συνέχεια βγήκαν στο δρόμο. Σπίτι σπίτι. Χτύπησαν πόρτα την πόρτα, απευθύνθηκαν σε οπαδούς και φίλους αλλά και πλατύτερα, σε ανθρώπους έξω από το γνώριμο περίγυρο. Και από εκεί αναδείχτηκαν οι μεγάλες δυνατότητες και οι μεγάλες ευθύνες.

Μαζί με το «Ριζοσπάστη» και τις θέσεις για την Ελληνική Προεδρία, μοίραζαν και το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 24 του Γενάρη στο άγαλμα του Βενιζέλου, με αφορμή τη Σύνοδο των υπουργών της ΕΕ για την απασχόληση, που θα γίνει στο Ναύπλιο.

Η εξόρμηση χτες συνεχίστηκε από τις κλαδικές οργανώσεις στους χώρους δουλιάς. Σε εργοστάσια όπως της ΒΑΛΚΑΝ, στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, στις τράπεζες, στα εμπορικά καταστήματα, στα εργοτάξια και στις οικοδομές, στους ΟΤΑ, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία, όπως, π.χ., στο νυχτερινό του «Ευκλείδη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ