Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Προσωρινή εκεχειρία

ΑΜΠΙΤΖΑΝ - ΛΟΜΕ.--

Ανακωχή, υπεγράφη τη Δευτέρα, από τις δύο ομάδες των Δυτικών στασιαστών και την επίσημη κυβέρνηση, της Ακτής Ελεφαντοστού. Η υπογραφή της παύσης των εχθροπραξιών, από τον Πρόεδρο Γκμπάγμπο και τους ηγέτες των Δυτικών στασιαστών, πραγματοποιήθηκε, στο γειτονικό Τόγκο, παρουσία του Προέδρου Εγιαντέμα και άλλων ηγετών του ECOWAS, που μετείχαν στις συνομιλίες, αλλά και του Γάλλου εκπροσώπου, Ζ. Φ. Βαλέ.

Οι τρεις ομάδες των στασιαστών, δύσης και βορρά, και η κυβέρνηση θα ξεκινήσουν συνομιλίες την Πέμπτη, στο Παρίσι, προκειμένου να βρεθεί μία λύση και να δοθεί λύση στον εμφύλιο που ταλαιπωρεί τη χώρα, από το Σεπτέμβρη. Σημαντική, αναμένεται, να είναι η παρέμβαση της Γαλλίας, που διατηρεί και ειρηνευτική δύναμη 2.500 στρατιωτών στη χώρα και φαίνεται να μην ξεχνά το ρόλο της μητρόπολης.

Παράλληλα, με τις φωνές των γειτονικών αφρικανικών χωρών για ειρήνευση στην Ακτή Ελεφαντοστού, προκειμένου να μην υπάρξει αποσταθεροποίηση της περιοχής, έκκληση, για βοήθεια στους πληγέντες, απηύθυνε και ο ΟΗΕ. Σύμφωνα με εκπροσώπους του οργανισμού, η κατάσταση των κατοίκων είναι τραγική και μη αντιμετωπίσιμη, μόνο με τις δικές του δυνάμεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ