Τετάρτη 15 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Προετοιμάζονται για τα συλλαλητήρια

Στις 23 του Γενάρη τα συλλαλητήρια σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Για την επιτυχία των συλλαλητηρίων της 23ης Γενάρη προετοιμάζονται οι αγρότες των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, διαμηνύοντας τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την αγωνιστική τους δράση συντονίζουν και οι αγρότες του Νομού Λάρισας, με ενημερωτικές συγκεντρώσεις, συσκέψεις και άλλες δραστηριότητες που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΝΛ).

Το συλλαλητήριο στην Καρδίτσα είναι παλλαϊκό και με τη συμμετοχή τους τα λαϊκά στρώματα του νομού θα καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, απαιτώντας ουσιαστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους. Το διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου, ενώ όλες αυτές τις μέρες συνεδριάζουν τα Δημοτικά Συμβούλια πολλών δήμων του νομού και άλλοι φορείς για να πάρουν αποφάσεις σχετικά με τη μορφή συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Με απόφαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, οι αγρότες θα συμμετέχουν με τρακτέρ στο συλλαλητήριο, ενώ το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας. Αύριο, επίσης, θα συνεδριάσει και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καρδίτσας για να παρθεί σχετική απόφαση.

Με περιοδείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε χωριά του νομού συνεχίζονται και οι προετοιμασίες και στα Τρίκαλα, για την επιτυχία του παναγροτικού συλλαλητηρίου, το οποίο αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε την περασμένη Παρασκευή η Ενωση Συνεταιρισμών.

Στη Λάρισα με στόχο την οργάνωση του αγώνα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΝΛ) διοργανώνει επαρχιακές συσκέψεις την Παρασκευή 17 Γενάρη στα Φάρσαλα και στις 23 Γενάρη στον Τύρναβο. Καθημερινά, επίσης, πραγματοποιούνται ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε χωριά του νομού. Χτες έγιναν συγκεντρώσεις στα χωριά Ζάππειο, Κυπάρισσο και Χαρά και σήμερα θα γίνουν στο Νέο Περιβόλι και στο Κιλελέρ. Οπως τονίζει μιλώντας στο «Ρ» ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, «η ενημέρωση των αγροτών αφορά όχι μόνο στο πρόβλημα του βαμβακιού, που είναι βεβαίως βασικό, αλλά και για την αιτία όλων των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου που είναι η εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης». «Καλούμε τους αγρότες - συνεχίζει - να βγουν δυναμικά και αποφασιστικά στους δρόμους του αγώνα για ν' ανατρέψουν αυτή την πολιτική, καθώς όσο αυτή υπάρχει τόσο τα προβλήματά τους θα πολλαπλασιάζονται και θα οξύνονται, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά. Και τους καλούμε να απομονώσουν όλους όσοι προσπαθούν να τους αποπροσανατολίσουν απ' αυτό το στόχο του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ