Τετάρτη 15 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί «κοινωνικής Ευρώπης»

Πέρα απ' αυτά, όμως, θέλουμε να σημειώσουμε κάτι περισσότερο σχετικά με το «Οχι στο αίτημα για κοινωνική Ευρώπη», που, σύμφωνα με την «Αυγή», λέει το ΚΚΕ. Κι αυτό, γιατί είναι εξόφθαλμη και προκλητική η επιχειρούμενη λαθροχειρία.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει, με σαφέστατες και μη επιδεχόμενες αμφισβήτησης ή παρερμηνείας διατυπώσεις, ότι το σύνθημα περί «κοινωνικής Ευρώπης», στα πλαίσια της ΕΕ, είναι ουτοπικό και αποπροσανατολιστικό και η μόνη του... προσφορά βρίσκεται στη διασπορά αυταπατών και ψεύτικων ελπίδων στους εργαζόμενους και τους λαούς. Και χωρίς να σταματήσει ούτε στιγμή τον αγώνα, για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, υποστηρίζει, ταυτόχρονα, ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός» - είτε σε μια καπιταλιστική χώρα, είτε σε ομάδα χωρών, είτε στην Ευρώπη, κλπ., κλπ. - μόνο με την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Ξεκάθαρες είναι οι προαναφερόμενες θέσεις. Οπως ξεκάθαρες, επίσης, είναι και οι θέσεις του ΣΥΝ, που πιστεύει ότι στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής ΕΕ μπορούν να ικανοποιούνται τόσο τα συμφέροντα και οι ανάγκες των εργαζομένων, όσο και αυτά των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τόσο τις θέσεις, όσο και το ρόλο του καθένα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ