Τετάρτη 15 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τρομοκρατικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ, οπότε, το είδαμε κι αυτό: Ηλεκτρονικό σύστημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση, το AFIS. Μάλιστα, όπως λένε, θα έχει εφαρμογή στις περιπτώσεις όσων ζητούν άσυλο, όπως και σ' αυτές της παράνομης μετανάστευσης. Προφανώς ...όχι μόνον!

Οι αρμόδιοι, φυσικά, διαβεβαιώνουν ότι το εν λόγω σύστημα δε θα διαθέτει προσωπικά δεδομένα, αλλά μόνον ένα σύστημα «βιομετρικής μεθόδου» αναγνώρισης. Βεβαίως, τα προσωπικά δεδομένα τα διαθέτουν ...όλες οι άλλες σχετικές υπηρεσίες της ΕΕ, οι οποίες θα συνεργάζονται - μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία - με τον εν λόγω οργανισμό.

Αυτά, ενώ, την ίδια ώρα, στην ελληνική Βουλή ψηφίστηκε χτες το νομοσχέδιο, που προβλέπει ότι εφεξής τα διαβατήρια θα εκδίδονται από ειδική υπηρεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αφού και τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι πλέον «θέμα ασφάλειας».

Εν ολίγοις ...«δένει το γλυκό»: Συνθήκη Σένγκεν, ηλεκτρονικό φακέλωμα, παραδοσιακό φακέλωμα, έλεγχοι οικονομικών δεδομένων, ηλεκτρονικές ταυτότητες, κάμερες παρακολούθησης σε κτίρια και δρόμους, «τρομονόμος», ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλειας, συμφωνίες συνεργασίας υπηρεσιών ασφάλειας, τρομονόμος και τηλεοπτική τρομο-λαγνεία. Ενας όμορφος κόσμος..!

ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ παιγνίδια απαγορεύτηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης σαν επικίνδυνα για τα παιδιά. Λίγο ...αργά δεν το θυμήθηκαν να κάνουν ελέγχους;

Αν δεν απατώμεθα, η κορυφαία στιγμή αγοράς παιγνιδιών, δηλαδή η περίοδος των Χριστουγέννων, στις οποίες οι εταιρίες πραγματοποιούν περισσότερο από το 50% των πωλήσεών τους, έχει περάσει και φέτος.

Οπως καταλαβαίνετε, μάλλον στους γονείς έγκειται αποκλειστικά και μόνο να προστατεύσουν τα παιδιά τους από επικίνδυνα παιγνίδια, αφού είναι πραγματικά άγνωστο το τι διατέθηκε και αυτή τη φορά στην αγορά.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλωστε, είναι γνωστό ότι οι σχετικές υπηρεσίες ελέγχου των προδιαγραφών των παιγνιδιών είναι ελάχιστα επανδρωμένες και οι έλεγχοι δε γίνονται εξ αντικειμένου, παρά σε ελάχιστο ποσοστό των σχετικών προϊόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ