Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ
Περίμεναν 6.000 και υποβλήθηκαν 250 αιτήσεις

Πλήρη αποτυχία σημείωσε το πρόγραμμα χρηματοδότησης των λεγόμενων μικρομεσαίων βιοτεχνικών και τουριστικών επιχειρήσεων από τα περιφερειακά προγράμματα (ΠΕΠ) του Γ΄ ΚΠΣ με τη συμμετοχή των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ενώ η σχετική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από τις μικρομεσαίες εκπνέει αύριο Παρασκευή 17/1, μέχρι τις αρχές της τρέχουσας βδομάδας μόλις και είχαν υποβληθεί 250 αιτήσεις, ενώ το υπουργείο Οικονομίας διατυμπάνιζε ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ενταχθούν περί τις 6.000 επιχειρήσεις. Ερωτώμενος χτες ο υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Πάχτας, αν προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει παράταση στην ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, απάντησε αρνητικά. Στην προσπάθεια όμως της κυβέρνησης να σώσει τα προσχήματα και να μη διαφανεί το μέγεθος της αποτυχίας, άρχισε από χτες να κάνει λόγο ότι αυτός ήταν ο πρώτος κύκλος του συγκεκριμένου προγράμματος και ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι...

Πρόκειται όμως για πρόχειρες δικαιολογίες, δεδομένου ότι στην προκήρυξη του προγράμματος το Νοέμβρη του 2002, στα σχετικά κείμενα δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε θέματα πρώτου και επόμενων κύκλων για τη συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας, αναφερόμενοι στις αιτίες της πρωτοφανούς αυτής αποτυχίας, έκαναν λόγο για μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια που συνάντησαν οι μικρομεσαίοι (τους ζητούσαν ένα πλήθος δικαιολογητικών, θετικά οικονομικά αποτελέσματα τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια), αλλά σαν αιτία θεωρούσαν και το χαμηλό ύψος της κρατικής χρηματοδότησης των επενδύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ