Παρασκευή 17 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση

Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος

Πανελλαδική 24ωρη απεργία με απόφαση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Δημόσιο με Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου, συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν σήμερα οι συμβασιούχοι στο δημόσιο τομέα και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το συντονιστικό όργανο των Συλλόγων Συμβασιούχων διεκδικεί την εφαρμογή στο δημόσιο Προεδρικού Διατάγματος, που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες μια σύμβαση ορισμένου χρόνου μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου. Ταυτόχρονα απαιτούν την αναδρομική ισχύ της ρύθμισης, προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς εργασίας για πολλές χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται επί χρόνια στο δημόσιο καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος βασίζεται σε Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι συμβασιούχοι υποστηρίζουν την εφαρμογή της Οδηγίας, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση τη διαστρεβλώνει, καθώς σε αυτή δεν αναφέρεται ο αποκλεισμός των συμβασιούχων του δημόσιου τομέα ούτε υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί.

Ωστόσο, τόσο η Οδηγία όσο και το Προεδρικό Διάταγμα στοχεύουν στη διατήρηση της «ομηρίας» μέσω των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και παράλληλα δεν προσφέρουν καμία πραγματική εγγύηση για τους συμβασιούχους, μια και οι εργοδότες μπορούν να λύνουν τη σχέση εργασίας με τρόπο τέτοιο που και τις ρυθμίσεις να εφαρμόζουν και τη μετατροπή των συμβάσεων να αποφεύγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ