Παρασκευή 17 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οι μετανάστες δεν έχουν ανάγκη από φιέστες

Κάλεσμα σε κοινό αγώνα. Ανακοίνωση με αφορμή τη φιέστα της ΓΣΕΕ

Την αντίθεσή του στη διημερίδα «Για μια κοινή μεταναστευτική πολιτικής της ΕΕ» που οργανώνει η ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή και της κυβέρνησης και η οποία ξεκίνησε χτες, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και καλεί τους μετανάστες να συμπορευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, και να δώσουν από κοινού με τους Ελληνες εργάτες τη μάχη για τα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει τη διημερίδα φιέστα και επισημαίνει ότι την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης την έχουν νιώσει πολύ καλά στο πετσί τους οι μετανάστες αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας. Το μαρτυρούν αυτό οι αντιδραστικές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Λισαβόνας με τη δημιουργία συνοροφυλάκων και ευρωστόλων, το επιβεβαιώνουν οι νεκροί και σακατεμένοι που πέφτουν στα ναρκοπέδια, οι πνιγμένοι στη θάλασσα, τα θύματα από τις επιχειρήσεις - σκούπα της αστυνομίας.

Την ίδια πολιτική βιώνουν και οι μετανάστες στη χώρα μας εξαιτίας της καθημερινής άγριας εκμετάλλευσης που υφίστανται, της μαύρης εργασίας, την άνιση μεταχείριση στα εργασιακά δικαιώματα.

Η ΕΕ και η κυβέρνηση, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, θεωρούν τους μετανάστες πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είναι, συνεχίζει, νωπή η εμπειρία τους από τη διαδικασία νομιμοποίησης με την ατελείωτη ταλαιπωρία, την κοροϊδία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Ολοι τους γίνονται αντικείμενα πολλαπλών διακρίσεων.

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ καλεί τους μετανάστες να συμπορευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να ενταχθούν στα συνδικάτα και να αγωνιστούν μαζί με τους Ελληνες εργάτες για τα δικαιώματά τους.

Η πολιτική, επισημαίνει το ΠΑΜΕ, που εφαρμόζεται και στη χώρα μας από την κυβέρνηση και τους κάθε λογής εκφραστές της είναι αντεργατική, αντιλαϊκή και δεν κάνει διακρίσεις σε Ελληνες και μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ