Παρασκευή 17 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συρματοπλέγματα παντού

Συρματοπλέγματα στο στρατόπεδο του Γ Σώματος Στρατού

Motion Team

Συρματοπλέγματα στο στρατόπεδο του Γ Σώματος Στρατού
Σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης περιφραγμένο με συρματοπλέγματα - κονσερτίνα προδιαγραφών ΝΑΤΟ - μετατρέπεται σταδιακά η Θεσσαλονίκη, προφανώς κατ' εντολή των Αμερικανών και των άλλων ΝΑΤΟικών «συμμάχων». Στόχος, η τρομοκράτηση του λαού και η δημιουργία κλίματος στρατοκρατίας, κυρίως ενόψει των μεγάλων διαδηλώσεων που προγραμματίζονται ενάντια στον προετοιμαζόμενο πόλεμο στο Ιράκ και την εμπλοκή της χώρας μας, αλλά και ενάντια στην Ελληνική Προεδρία και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη του 2003.

Μια σιδερόφραχτη Θεσσαλονίκη δομείται σταδιακά. Ο ρόλος της πόλης αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο. Με τον πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας έγινε η αρχή. Η Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε στρατιωτικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ και με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και «αναβαθμίζεται», με στόχο να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών.

Δεν είναι καθόλου τυχαία τα σημεία, που περιφράχτηκαν ήδη με το ιδιαίτερα επικίνδυνο συρματόπλεγμα -σε όλο το μήκος του σύρματος υπάρχουν κολλημένα ξυραφάκια. Το Γ΄ Σώμα Στρατού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που έχει μετατραπεί σε έδρα του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, ήταν ο πρώτος χώρος που άλλαξε περίφραξη. Ακολούθησαν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και το Στρατόπεδο «Καρατάσσου». Αντίστοιχα έργα δρομολογούνται και για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι το αεροδρόμιο και ειδικότερα το Λιμάνι ήταν οι βασικοί κόμβοι έλευσης και προώθησης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων για το μακέλεμα του γιουγκοσλάβικου λαού. Το στρατόπεδο «Καρατάσσου» είναι ο χώρος - βάση απ' όπου αναχωρούν οι δυνάμεις για το Κόσσοβο και γίνονται όλες οι διαδικασίες αντικατάστασης των στρατιωτών που δρουν εκεί.

Με αυτές τις εξελίξεις, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως όσο πλησιάζουμε προς τον Ιούνη θα αυξάνονται οι σιδερόφραχτες περιοχές. Στην προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, ίσως εμφανιστούν ακόμη και περιφράξεις με ηλεκτροφόρα καλώδια όπως έγινε πρόσφατα στην Κοπεγχάγη.

Προκαλούν την οργή του λαού

«Το κέντρο της πόλης μετατρέπεται σε μια στρατοκρατούμενη "νεκρή" ζώνη ενώ μόνο προκλητική μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση του διοικητή του Γ΄ Σώματος ότι η υπερβολική περίφραξη οφείλεται στην υψηλή εγκληματικότητα της περιοχής. Το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πόλης, μέσα από τους αγώνες του φαίνεται ότι φοβίζει τόσο τους ιμπεριαλιστές όσο και τους ντόπιους τοποτηρητές», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας Θεσσαλονίκης.

Θα μας βρίσκουν μπροστά τους

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους. Εξω από το λιμάνι και το αεροδρόμιο, από τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία, να διαμαρτυρόμαστε, αγωνιστικά», σημείωσε ο Ν. Ζώκας γραμματέας της ΕΔΥΕΘ.

Επίσης, αναφέρθηκε στις συναντήσεις που πραγματοποίησε το προεδρείο της ΕΔΥΕΘ με τους διοικητικούς παράγοντες της πόλης και ιδιαίτερα με τους εκπροσώπους του αεροδρομίου και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης τούς οποίους κάλεσαν να μη συναινέσουν στις επιλογές της κυβέρνησης και να βρεθούν στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού που αρνείται την παράδοση των υποδομών της πόλης στα χέρια των ΝΑΤΟικών δολοφόνων.

Ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Σουλαδάκης, ανέφερε ότι η περίφραξη στο αεροδρόμιο σχετίζεται με τα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται πλέον σε σχετική οδηγία της IATA μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ κλπ.

Ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Α. Βαφειάδης, ανέφερε ότι υπάρχουν δεσμευτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, που επιβάλλουν τη στρατιωτική χρήση του λιμανιού και οι διοικητικοί παράγοντες δεν έχουν περιθώρια να πράξουν διαφορετικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ