Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΤΕ - ΠΙΣΤΕΩΣ- ΟΤΕ
Κοινοπραξία για τα «ψηφιακά πιστοποιητικά»

Τη σύσταση εταιρίας για την έκδοση και διανομή ψηφιακών πιστοποιητικών σε νομικά και φυσικά πρόσωπα, ανακοίνωσαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, οι τράπεζες Εθνική, Πίστεως, ο ΟΤΕ και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Στη συνέντευξη Τύπου πήραν μέρος ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θ. Καρατζάς, ο πρόεδρος της Πίστεως Γ. Κωστόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΤΕ Β. Ράπανος και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γ. Παπαθανασίου. Οπως ανακοινώθηκε, τα ψηφιακά πιστοποιητικά, στόχο έχουν να αντικαταστήσουν την υπογραφή σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή και με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσουν τα διεθνή πρότυπα κρυπτογράφησης δημόσιου και ιδιωτικού κλειδιού. Η δε προς σύσταση εταιρία θα παίζει το ρόλο της «έμπιστης τρίτης οντότητας» διασφάλισης της εγκυρότητας και της πιστότητας των ηλεκτρονικών συναλλαγών επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πίστεως και ο ΟΤΕ αποφάσισαν τη σύσταση εταιρίας για τη διαχείριση επαναφορτιζόμενων καρτών, γνωστών και ως «έξυπνων καρτών», με σκοπό την εισαγωγή του «ηλεκτρονικού πορτοφολιού» στην Ελλάδα. Οι κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ), στα καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ, στα σημεία πώλησης (Points of Sale), με προοπτική επέκτασής τους στα βενζινάδικα, στα ΤΑΧΙ κλπ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ