Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ο κόσμος τους: «Ποδοσφαιροπαράγοντες νονοί της νύχτας, που παραβιάζουν το οικογενειακό άσυλο και απειλούν να κόψουν τα πόδια ποδοσφαιριστών, τηλεόραση που ευτελίζει τα πάντα, λαϊκά έντυπα με εκδότες έτοιμους να εκβιάσουν τον καθένα, δημοσιογράφοι της κλειδαρότρυπας που δεν το έχουν σε τίποτα να εξοντώσουν τον οποιονδήποτε και "τηλεπαραθυράτοι" που αλληλοκατηγορούνται ως εκβιαστές και μιζαδόροι συνθέτουν το ελληνικό θεσμικό έλλειμμα που τρομάζει τους πολίτες και σοκάρει την κοινωνία. Τούτες τις ημέρες αυτοαποκαλύπτεται ο άλλος κόσμος, η άλλη Ελλάδα της υποκουλτούρας, της καθυστέρησης και των δημοκρατικών στρεβλώσεων, που εμποδίζει, παραπλανά και κατά καιρούς βυθίζει τη χώρα στο βούρκο» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

Η «ουρά» της τρομοκρατίας: «Επομένως δύο συμπεράσματα εξάγονται προς το παρόν: Το πρώτο, πως μέχρι στιγμής εν οίδα ότι ουδέν οίδα, και, το δεύτερο, πως αν έπειτα από εφτά μήνες σκάνε δημοσίως τέτοιες βόμβες, φανταστείτε τι έχουν να δουν τα μάτια μας και ν' ακούσουν τ' αυτιά μας έπειτα από χρόνια. Οταν τα απόρρητα αρχεία της Ουάσιγκτον ανοίξουν ή όταν κάποιος αρχικατάσκοπος αποφασίσει να ανοίξει την... καταπακτή και τους πάρει όλους στον τάφο του. Κύριοι, μην εκτίθεστε. Γιατί αύριο μπορεί να αποδειχθεί πως πίσω έχει η αχλάδα της τρομοκρατίας την ακροδεξιά ουρά της!» (Δημ. Δανίκας - ΝΕΑ).

Ποια δημοκρατία... «Η Αμερική υπερασπίζεται τη Δημοκρατία; -"Μα δεν είναι η ίδια δημοκρατική χώρα, πώς θα την υπερασπιστεί; Πρόκειται για παρεξήγηση. Είμαστε μια πλουτοκρατία, με μια κυβέρνηση πλουσίων, που εκλέγεται από πλουσίους. Το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς που υπάρχει στην Αμερική, δεν υπάρχει σε άλλη χώρα» (Από συνέντευξη του Ράμσεϊ Κλαρκ, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ - Χρ. Μιχαηλίδης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ