Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Εκδήλωση για τα 85χρονα του ΚΚΕ και την υποδοχή νέων μελών

Η επέτειος ίδρυσης του ΚΚΕ δεν είναι μια συνηθισμένη επέτειος. Σηματοδοτεί την ένωση του εργατικού κινήματος και της πρωτοπόρας θεωρίας για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Είναι η επέτειος που δεν παλιώνει όσες φορές κι αν τη γιορτάζουμε, όσες φορές κι αν την τιμούμε.

Με αυτό το σκεπτικό, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνει μια σημαντική εκδήλωση υποδοχής των νέων κομματικών μελών και μελών της ΚΝΕ, την Τετάρτη 22 του Γενάρη, στις 7μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, προς τιμήν των 85 χρόνων του ΚΚΕ, χρόνια αγώνων και θυσιών για την επαναστατική αλλαγή στη χώρα, για την προάσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

- Χαιρετισμό από το βετεράνο του Κόμματος Στρατή Τσαμπή

- Ομιλία από τον Δημήτρη Ζάχαρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟΑ, με θέμα: «ΚΚΕ 1918 - 2003, 85 χρόνια αδιάκοπης επαναστατικής πάλης».

- Θεατρικό αναλόγιο με απόδοση του ποιήματος «Το φως που καίει» του Κώστα Βάρναλη, από τους ηθοποιούς Μίλτο Δημουλή, Μαρία Μακρή, Κωστή Μαλκότση, Κατερίνα Σουβλή και Αποστόλη Τσιρώνη.

- Μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, με τους καλλιτέχνες Βασίλη Λέκκα και Ειρήνη Σακκαλή.

- Υμνος της Διεθνούς.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Νίκος Ξυθάλης, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί: Εκθεση βιβλίων των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή», που θα διαθέσουν τίτλους (ιστορικά, θεωρητικά) με ειδική τιμή προσφοράς ειδικά για τους νέους συντρόφους, που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Εκθεση τευχών της ΚΟΜΕΠ. Συγκεκριμένα, θα διατεθεί το σύνολο των έξι τευχών του 2002 σε ειδική τιμή, προσφορά της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» στο νέα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Εκθεση ιστορικών υλικών από την πορεία του Κόμματος και του «Ριζοσπάστη». Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 5μ.μ. έως τις 9.30μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ