Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τώρα μέτρα στήριξης!

Συγκέντρωση διεκδίκησης ανέργων, χτες στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες οι άνεργοι της Λάρισας καταγγέλλοντας την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που οδηγεί στη δραματική αύξηση της ανεργίας και διεκδικώντας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι άνεργοι απαίτησαν, μεταξύ άλλων, την άμεση καταβολή του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος των 200 χιλιάδων δραχμών που αρνείται η κυβέρνηση, την αποζημίωση των 330 πρώην εργαζομένων της «ΡΟΚΑ» και των 28 της «ΧΕΝΤΕΡ».

Με τη χτεσινή κινητοποίηση, που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ανέργων και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, οι άνεργοι του νομού προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΛ, εξέφρασαν για μια ακόμα φορά την οργή και την αγανάκτησή τους για την κοροϊδία της κυβέρνησης, που αρνείται την οικονομική τους ενίσχυση, αλλά χαρίζει απλόχερα πολλά δισεκατομμύρια στους εργοδότες με τα διάφορα προγράμματα ψευτοκατάρτισης.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Τάκης Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τόνισε ότι ο αγώνας των ανέργων για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης και του δικαιώματος στη δουλιά πρέπει να είναι διαρκής και ανυποχώρητος.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση οι άνεργοι μετέβησαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Γ. Καρατζιώτη. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε για μια ακόμα φορά στους ανέργους η στάση του εκπροσώπου της ΠΑΣΚΕ και γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Σταύρου Τσουκαλά, ο οποίος επιχείρησε να τους πείσει για τη δήθεν αναγκαιότητα των προγραμμάτων ψευτοκατάρτισης. Μάλιστα, επιτέθηκε εναντίον του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, επειδή καταγγέλλει ότι με την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων προικοδοτούνται οι εργοδότες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ