Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστικά για νέες συμβάσεις

Κινητοποιήσεις για την υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων εργασίας στην «Αττική Οδό»

Τρίωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 12 μ.) πραγματοποίησαν χθες με καθολική συμμετοχή οι εργαζόμενοι στα αρχαιολογικά σκάμματα, που έχει αναλάβει η κοινοπραξία «Αττική Οδός», διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής διμερούς συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η κινητοποίηση, που θα κλιμακωθεί, αν δε γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, έγινε μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της εργοταξιακής επιτροπής, με τη διεύθυνση της κοινοπραξίας. Το Συνδικάτο έχει αποστείλει υπόμνημα αιτημάτων σε όλες τις εταιρίες στην Αττική. Αυτή την περίοδο, είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται κινητοποιήσεις στους χώρους δουλιάς.

Ειδικότερα, διεκδικούν: Κατώτερο μεροκάματο ανειδίκευτου εργάτη καθαρό 10.000 δρχ. και κατώτερο μισθό 250.000 δρχ. Για τεχνίτες και βοηθούς που το μεροκάματο είναι στα όρια της κλαδικής σύμβασης, αύξηση 1.000 δρχ., ενώ σε περίπτωση που το μεροκάματο της κλαδικής σύμβασης είναι μικρότερο των 10.000 δρχ. η αύξηση υπολογίζεται και καταβάλλεται στις 10.000 δρχ. Τεχνίτες και βοηθοί, που το μεροκάματό τους είναι πάνω από την κλαδική σύμβαση, αύξηση 10%. Επίσης, διεκδικούν όλες οι βάρδιες να είναι σε 7ωρη βάση και να τηρείται αυστηρά το 5ήμερο Δευτέρα - Παρασκευή, να σταματήσουν οι υπερωρίες και να πραγματοποιούνται μόνο σε έκτακτες ανάγκες.

Ζητήματα άμεσης προτεραιότητας είναι: Η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, να σταματούν οι εργασίες όπου διαπιστώνεται παραβίαση, με καταβολή του μεροκάματου στους εργαζόμενους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ