Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Διεκδικούν λύσεις

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού Κοζάνης, διεκδικώντας θετικές λύσεις στα ζητήματα που αφορούν την άμεση καταβολή των επιλέξιμων και επιδοτήσεων και την αύξηση της ποσόστωσης στο γάλα. Τη Δευτέρα οι παραγωγοί του νομού συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στο δρόμο Κοζάνης - Λάρισας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το κίτρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπου επέδωσαν ψήφισμα. Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, οι κινητοποιήσεις αυτές των αγροτών είναι αποτέλεσμα της δεινής θέσης στην οποία βρίσκονται λόγω της κυβερνητικής αγροτικής πολιτικής που είναι πιστή εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ και χαίρει της στήριξης της λεγόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ και της «κριτικής» υποστήριξης του ΣΥΝ.

«Η επιλογή των κινητοποιήσεων είναι η μόνη σωστή ενέργεια για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν. Το ΚΚΕ κάνει όμως γνωστό στους αγρότες του Νομού Κοζάνης, ότι με την πολιτική που εφαρμόζεται, το μέλλον τους θα είναι ακόμα πιο χειρότερο λόγω και του ότι η "ελληνική" Προεδρία στην ΕΕ, ένα από τα θέματα που θα διαχειριστεί είναι και η ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Είναι η ώρα η οργή και η αγανάκτηση των αγροτών να μετατραπεί σε αγωνιστική πράξη, τόσο για τη λύση των άμεσων συγκεκριμένων προβλημάτων αλλά και γενικότερα κατά της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΚΑΠ και της ΕΕ που στόχο έχουν τη συγκέντρωση της γης και της κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και βιομηχάνων και το ξεκλήρισμα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ