Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Το «τάιμινγκ» του πολέμου: «Ο πόλεμος θα γίνει επειδή οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί έχουν τη δυνατότητα για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό και επειδή δε θα ξαναπαρουσιαστεί τέτοια ευκαιρία για χρόνια - και ασφαλώς όχι στη διάρκεια της προεδρίας Μπους. Το ψήφισμα 1441 παρέχει ικανοποιητική βάση για να αιτιολογήσουν οι ΗΠΑ μια στρατιωτική επέμβαση... Οι χερσαίες επιχειρήσεις πρέπει να αρχίσουν το αργότερο τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, για κλιματικούς λόγους. Αρα, η αεροπορική φάση του πολέμου πρέπει να αρχίσει την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου» (Ellie Goldsworthy - Ειδικός σε στρατιωτικά ζητήματα στο Royal United Servises Institute for Defence - «ΝΕΑ»).

Η «διαίσθηση» της αγοράς: «Την ανιούσα πήρε και πάλι χθες η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου - η αγορά της Νέας Υόρκης παρέμεινε κλειστή - καθώς οι επενδυτές δεν πείστηκαν από την ερμηνεία του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Ράμσφελντ σε ρόλο... περιστεράς. Το Σαββατοκύριακο ο κ. Ράμσφελντ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε ακόμη και να αμνηστεύσει την ιρακινή ηγεσία αν ο κ. Σαντάμ Χουσεΐν και οι συν αυτώ αυτοεξορίζονταν σε τρίτη χώρα» (ΒΗΜΑ).

Επίθεση παντού: «Περισσότερες ώρες δουλιάς και λιγότερες εβδομάδες διακοπών ζητούν από τους Γερμανούς εργαζόμενους οι εργοδότες... Οι προτάσεις που διατύπωσε το Σαββατοκύριακο ο επικεφαλής της Ενωσης που εκπροσωπεί τους Γερμανούς καταστηματάρχες λιανικών πωλήσεων κ. Χέρμαν Φράντσεν για παράταση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας στον κλάδο από 36 στις 40 και τη μείωση των εβδομάδων διακοπών από 6 σε 4 ξεσήκωσε την οργή των συνδικάτων» («ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ