Κυριακή 5 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Δίωξη κατά του «Ρ»
ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
Εκφράζουμε την πιο βαθιά μας αλληλεγγύη

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Επιστολή με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του και την καταδίκη των διώξεων κατά του « Ριζοσπάστη» απέστειλε προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο Γκιούλα Θούρμερ, πρόεδρος του Κόμματος Εργασίας της Ουγγαρίας. Η επιστολή του αναφέρει:

«Εκ μέρους του Κόμματος Εργασίας της Ουγγαρίας θα ήθελα να εκφράσω την πιο βαθιά μας αλληλεγγύη προς το ΚΚΕ και την εφημερίδα "Ριζοσπάστης". Καταδικάζουμε όλες τις πολιτικές προσπάθειες να κλείσει η εφημερίδα. Είναι μια σαφής επίθεση εναντίον των συνταγματικών δικαιωμάτων του κόμματός σας, παραβίαση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας.

Είναι μια πολιτική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει την επιτυχή πορεία του ΚΚΕ, του μόνου πολιτικού κόμματος που μάχεται εναντίον της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, εναντίον της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, εναντίον του ΝΑΤΟ, του πολέμου και της επιθετικότητας.

Ζητούμε η κυβέρνηση της Ελλάδας να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του ΚΚΕ και της εφημερίδας του. Ζητούμε να διασφαλιστεί η ελεύθερη και δημοκρατική προετοιμασία των επερχόμενων εκλογών στην Ελλάδα, που έχουν μεγάλη σπουδαιότητα για τη χώρα σας και για την Ευρώπη.

(...) Θεωρούμε, πιστέψτε μας, πως η δράση σας και η πάλη σας σημαίνει μια τεράστια πολιτική και ηθική βοήθεια και για εμάς, τους Ούγγρους κομμουνιστές. Είμαστε μαζί σας σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Παρακαλούμε, ενημερώστε μας τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς, το κόμμα σας, για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ