Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Επιθεωρητές - πράκτορες: «Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τότε (σ.σ. 1991 -1998) τους επιθεωρητές των όπλων για να συλλέξουν πληροφορίες για τις υπηρεσίες ασφαλείας του Σαντάμ Χουσεΐν και για στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ημουν παρών και το ξέρω... Οι πληροφορίες μου είναι ότι και σ' αυτή τη φάση χρησιμοποιούν τις επιθεωρήσεις των Ηνωμένων Εθνών ως όχημα για κατασκοπία» (Σκοτ Ρίτερ - ο πρώην επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο Ιράκ - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Με τη «γλώσσα» της αγοράς: «Στα ύψη εκτοξεύτηκαν χτες ευρώ, χρυσός και πετρέλαιο, ύστερα από τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους. Ο "πλανητάρχης" προειδοποίησε ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για το Ιράκ όπως και ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν δε θα συμμορφωθεί στις συστάσεις του ΟΗΕ να αφοπλιστεί. Αποτέλεσμα των δηλώσεων αυτών ήταν η επέκταση των φόβων στις αγορές ότι ο πόλεμος στο Ιράκ είναι πλέον αναπόφευκτος» (Μπάμπης Μιχάλης - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Το όπλο του διαδικτύου: «Το Ιντερνετ δίνει ζωή σε ένα παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα, που γεννήθηκε στις ΗΠΑ και εξαπλώνεται σε πολλές χώρες, πριν καν ξεσπάσει ο πόλεμος κατά του Ιράκ. Το περασμένο Σάββατο, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου σε 32 χώρες διαδήλωσαν, για πρώτη φορά στην ιστορία, ενάντια σε έναν πόλεμο που δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Οι μεγαλύτερες αντιπολεμικές διαδηλώσεις μετά τη δεκαετία του '60 και το Βιετνάμ διοργανώθηκαν στην Ουάσιγκτον, στο Σαν Φραντσίσκο και δεκάδες ακόμα αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ασιατικές πόλεις, βρίσκοντας σημείο επαφής μέσω του Διαδικτύου. Η ταχύτητα και η αμεσότητα του Ιντερνετ βοήθησε διοργανωτές και συμμετέχοντες να μάθουν πληροφορίες, να οργανώσουν και να συντονίσουν τις κινήσεις τους, σε μια εποχή που τα παραδοσιακά ΜΜΕ κρατούν φιλοκυβερνητική στάση» (Εύη Ελευθεριάδου - «ΝΕΑ»)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ