Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στάση εργασίας για τις απολύσεις

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «Ομοσπονδία», διαμαρτυρόμενοι για τις νέες απολύσεις που εξάγγειλε η διοίκηση, στα πλαίσια της λεγόμενης εξυγίανσης που υπαγορεύεται από την Αγροτική Τράπεζα. Μέχρι τις 31 Γενάρη, τρεις ακόμη εργαζόμενοι απολύονται και άλλοι τέσσερις πρόκειται να απολυθούν την 1η Μάρτη. Παράλληλα, 22 εργαζόμενοι αναγκάζονται να αποχωρήσουν «οικειοθελώς» τον επόμενο μήνα, ενώ τη βδομάδα αυτή η διοίκηση της «Ομοσπονδίας», σε συνεδρίασή της, αποφάσισε ότι όλοι όσοι εργάζονται πάνω από 25 χρόνια βρίσκονται υπό απόλυση, με την έννοια ότι μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να βγουν στη σύνταξη.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της «Ομοσπονδίας», στα πλαίσια της λεγόμενης εξυγίανσης, υποχρεωνόταν από την Αγροτική Τράπεζα να απολύσει 25-30 άτομα μέσα στο Φλεβάρη. Πριν τρεις μήνες, το Σωματείο Εργαζομένων στην «Ομοσπονδία» απέτρεψε με δυναμικές κινητοποιήσεις τις ομαδικές απολύσεις που ετοιμάζονταν.

«Οι εργαζόμενοι αντιδρούμε σ' αυτήν την εξυγίανση και τις απολύσεις και προχωρούμε σε στάσεις εργασίας, με σκοπό να αποτρέψουμε αυτές τις απολύσεις. Μετά την τετράωρη στάση εργασίας, θα επισκεφθούμε τις Επιθεωρήσεις Εργασίας και τα Εργατικά Κέντρα και θα αποφασίσουμε για την περαιτέρω στάση μας», δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «Ομοσπονδία», Μ. Γκοτζίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ