Πέμπτη 23 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΑ ΝΕΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
Τιμημένη ιστορία, ελπιδοφόρο μέλλον

Πολλές γενιές αντάμωσαν χτες στον Περισσό και επιβεβαίωσαν ότι το ΚΚΕ δεν είναι μόνον ένα Κόμμα με μακρά και τιμημένη ιστορία 85 χρόνων, αλλά και ένα Κόμμα ζωντανό, με μέλλον, με αισιοδοξία και ελπίδα που αντλείται από τη νέα γενιά, την ΚΝΕ, αλλά και με σιγουριά, με βαριά κληρονομιά που του αφήνει η γενιά της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού, της Αντιδικτατορικής πάλης. Πλήθος ήταν οι βετεράνοι του Κόμματος, που έδωσαν χτες το «παρών» στην εκδήλωση της ΚΟΑ για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ, και τα νέα μέλη και μαζική ήταν η παρουσία της ΚΝΕ, ενώ παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΠΓ του Κόμματος.

Εξω από την αίθουσα Συνεδρίων, όπου έγινε η εκδήλωση, λειτουργούσε από νωρίς έκθεση της «Σύγχρονης Εποχής», με βιβλία για την ιστορία του κινήματος, με λογοτεχνικά και θεωρητικά έργα. Επίσης, διατίθονταν τα τελευταία τεύχη της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης (ΚΟΜΕΠ), ενώ σε μια βιτρίνα εκτίθονταν τα πρώτα τεύχη της ΚΟΜΕΠ του 1921 και το πρώτο τεύχος που εκδόθηκε το 1974 μετά τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Κυπραίος, Γραμματέας της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ, της Οργάνωσης που ήρθε πρώτη στην άμιλλα στρατολογίας. «Η ιστορία του Κόμματός μας, η πείρα του, καθώς και η πείρα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος επιβεβαιώνει ότι η εργατική τάξη δεν μπορεί να εκπληρώσει την ιστορική της αποστολή, αν δεν έχει το δικό της γερό, καλά οργανωμένο και θεωρητικά εξοπλισμένο κόμμα, κόμμα νέου τύπου», τόνισε ο Δ. Κυπραίος, ο οποίος, στη συνέχεια, μίλησε αναλυτικά για τη σκληρότητα αυτής της πάλης της εργατικής τάξης και, πιο συγκεκριμένα, για τις προσπάθειες της άρχουσας τάξης της χώρας μας - που κρατούν από πολύ παλιά και συνεχίζονται έντονα στις μέρες μας - να «χτυπήσουν» το ΚΚΕ, να διαστρεβλώσουν το ρόλο, την προσφορά, την ιστορία του. Απευθυνόμενος στους νέους συντρόφους, ο Δ. Κυπραίος χαιρέτισε το γενναίο βήμα τους να στρατευτούν στις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τους κάλεσε να μάθουν την ιστορία του ΚΚΕ, για να γίνουν πιο δυνατοί, πιο ικανοί στις ανάγκες των καιρών και την οικοδόμηση του Μετώπου.

Μετά το χαιρετισμό του Στρ. Τσαμπή και την ομιλία του Δ. Ζάχαρη, ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε:

- Θεατρικό αναλόγιο με απόδοση του ποιήματος «Το φως που καίει» του Κώστα Βάρναλη, από τους ηθοποιούς Μίλτο Δημουλή, Μαρία Μακρή, Κωστή Μαλκότση, Κατερίνα Σουβλή και Αποστόλη Τσιρώνη.

- Μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, με τους καλλιτέχνες Βασίλη Λέκκα και Ειρήνη Σακκαλή.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Νίκος Ξυθάλης,

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Υμνο της Διεθνούς και τους παρευρισκόμενους να τον τραγουδούν με σφιγμένη τη γροθιά, γεμάτοι συγκίνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ